05.20.2024

HDP’den enflasyon tepkisi: Enflasyonun değil halkın boynunu kırdınız

HDP’den ‘enflasyon’ tepkisi: Enflasyonun değil halkın boynunu kırdınız

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin Erdoğan’ın ‘Enflasyonun boynunu kırıyoruz’ sözünü yorumlayarak “Asıl belini büktüğünüz, boynunu kırdığınız halktır, işçidir, emekçidir, kadınlardır ve gençlerdir. AKP ve MHP’nin iktidarda kaldığı her bir gün, her bir saat borç artıyor. Enflasyon, dış ticaret açığı artıyor. Bu iktidar bu ülkeye zarar ve ziyandır.” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan TBMM’nin yılın ilk grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün aralık ayına ilişkin enflasyon hesaplamasını yüzde 64,27 açıklamasıyla ilgili konuşan Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Enflasyonun boynunu kırıyoruz” sözünü “Hayal satmaya devam ediyor” sözleri ile vurguladı.

‘RANT EKONOMİSİ BÜYÜDÜ HALKIN EKMEĞİ KÜÇÜLDÜ’

“Asıl belini büktüğünüz, boynunu kırdığınız halktır, işçidir, emekçidir, kadınlardır ve gençlerdir. Üretenlerdir ve esnaftır. AK Parti ve MHP’nin iktidarda kaldığı her bir gün, her bir saat borç artıyor. Enflasyon, dış ticaret açığı artıyor. Bu iktidar bu ülkeye zarar ve ziyandır. Bu döngü elbette ki böyle devam etmeyecek. İktidarın kendi rant ekonomisini büyüterek kazandığı ve halkın sofrasındaki ekmeğinin küçüldüğü bu düzen böyle devam etmeyecek.”

Buldan, 2023 yılına ilişkin “2022 yılı önemli bir direniş ve mücadele yılıydı. Şimdi 2023 kazanmanın ve gidişatı değiştirmenin yılı olacaktır… 2023 hem mücadelemizin büyüyeceği hem de seçimlerde geleceği belirleyeceğimiz bir karar yılıdır. Karar verdik ve değiştireceğiz. Karar verdik, bu düzene kaybettireceğiz. Karar verdik, adaletli, onurlu ve eşit bir yaşamı birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.