04.25.2024

Hekimsen’den, eylemleri bırakmak için Hükümete 3 talep

Hekimsen, iş bırakma eylemlerini sonlandırmak için hükümete 3 talep iletti. 

Talepler arasında sağlık kurumlarına girişlerde metal dedektörü kurulması ve hekim maaşlarının asgari ücretin en az 6 katı (33 bin TL) olması gibi istekler yer alıyor.

14 Temmuz’da hekimsen.org adlı resmi web sitesinden yapılan duyuruda ‘Asgari taleplerimizin yerine getirilmesi durumunda sesimizi artık iş bırakma eylemleri yoluyla duyurmak zorunda kalmayacağız’ denildi.

Hekimsen’in asgari talepleri:

  1. ‘Sağlık kurumlarına girişlerde metal dedektörü vb. uygulamalarla delici kesici ve namlulu ateşli silah, elektromanyetik veya biber gazı gibi silahların girişine engel olunması.
  2. Sağlık kurumlarına bu tür silahlarla girenlerin veya girmeye çalışanların tutuklu yargılanıp hapis cezasına çarptırılması. Tekrarı durumunda hapis cezasının para cezasına çevrilmemesi. Suç işlemek maksadıyla soktuğu anlaşılırsa para cezasına çevrilmeden hapis cezası uygulanması ve talep ettiğimiz diğer yaptırımların uygulanması.
  3. En az maaş alan hekimlerin maaş tazminatları hariç, maaşlarının asgari dünya standartlarında olduğu gibi en çok maaş alan diğer bir sağlık çalışanının asgari 3 katından, asgari ücretin de 6 katından az olmamasının sağlanması.’

‘Şimdi kamuoyuna soruyoruz bunlar haklı talepler değil midir? Bu talepler hekimlere fazla görülür mü?’ denilen açıklamada bu taleplerle ilgili taahhüt verilmesi durumunda iş bırakma eylemlerinin erteleneceği vurgulandı.