09.19.2024

Hindistan’ın Uttar Pradeş Eyaletinde Sel: 7 kişi öldü

Yetkililer, Cumartesi günü Andhra Pradesh’te yağmurla ilgili olaylarda yedi kişinin öldüğünü, bunlardan dördü Vijayawada’da toprak kayması nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtildi.

Başbakan, önümüzdeki iki-üç gün boyunca yoğun yağış beklendiğini belirterek, heyelan riski olan yerlerden insanları uzaklaştırmaları yönünde talimat verdi. Guntur ilçesine bağlı Pedakakani köyünde, hatchback araçla evlerine dönen bir öğretmen ve iki öğrencisi, taşan dereden geçerken araçlarının devrilmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Olay öğleden sonra 12:30 civarında meydana geldi. Yağmur nedeniyle derslerin tatil edilmesinin ardından öğretmen, iki öğrenciyi de yanına alarak okuldan yaklaşık 3 km uzaklıktaki bir köye döndü ve hatchback bir dereyi geçerken sürüklendi,” dedi.

Yetkililer, son 24 saatte Vijayawada da dahil olmak üzere Andhra Pradesh’in birçok yerinde aralıksız yağmurların etkili olduğunu söyledi. Cumartesi sabahı 8.30’da sona eren 24 saatte Vijayawada şehri 18 cm yağış aldı. Şehir Cumartesi günü de yağmur almaya devam etti.

Vijayawada Belediye Komiseri HM Dhyanachandra, belediye teşkilatından çok sayıda ekibin pompalar kullanarak su basan yollardaki suyu tekrar kanallara yönlendirmek için çalıştığını söyledi. Kentte 22 noktada su birikintisi oluştuğunu belirten Başkan, belediye ekiplerinin saat 04.00’ten bu yana suyu yönlendirmek için çalışma yürüttüğünü, ayrıca su baskını riski taşıyan birkaç mahalledeki evlere yağmur suyunun girdiğini gözlemlediklerini kaydetti. Aralıksız yağan yağışların yardım çalışmalarını olumsuz etkilediğini de sözlerine ekledi.