09.08.2024

Hizbullah “Hüdhüd” keşif drone’u ile işgalci İsrail askeri üssünü görüntüledi

(23.07.2024’de çekilen görüntüler, Hizbullah’ın “Hüdhüd” ismini verdiği keşif dronuyla elde edildi. Görüntüler, Hayfa’daki “Ramat David Hava Üssü”nü kapsıyor. Bu üs Lübnan sınırına 46 km. uzaklıkta. Hava üssünde savaş uçakları, savaş helikopterleri, nakliye ve kurtarma helikopterleri, deniz keşif helikopterleri, saldırı elektronik harp sistemleri bulunuyor.

Videoda, hava üssü apronlarındaki çeşitli filo komuta merkezleri, radar kubbeleri, Demir Kubbe platformları, helikopterler ve savaş uçakları, adları ve numaraları, mühimmat depoları, subay konut birimleri, komuta karargahı, havacılık okulu, bakım hangarları, yakıt tankları ve üs komutanının kimliği gibi bilgilerin elde edildiği görülüyor.

Video kaydının paylaşım zamanlamasının Netenyahu’nun ABD ziyaretiyle ilişkili olduğu ve açık bir mesaj içerdiği bildiriliyor.

El-Meyadin’e konuşan Hizbullah’tan bir kaynak, “Hudeyde limanına yapılan Siyonist saldırının ardından bugünkü mesaj, Filistin halkını destekleyen destek cephelerinin birliğini vurgulamaktır.” ifadelerini kullandı. Hizbullah adına konuşan yetkili ayrıca “Direniş, hava savunma ve gözetleme ve keşif cihazlarını yanıltarak hava üssünün gerekli sahneleri/görüntüleriyle geri dönmeyi başardı.” şeklinde konuştu.

Görüntülerin, Yemen’in Tel-Aviv saldırısından sonra çekilmiş olması ayrıca önem taşıyor. Çünkü işgalci İsrail bu saldırıdan sonra önlemlerini artırmasına rağmen, Hizbullah’ın keşif uçağının kritik bölgelerinin üstünde uçmasını engelleyemedi. İşgalci İsrail’in yetersizliği ve çaresizliği Siyonist kamuoyunda büyük endişe konusu.