09.19.2024

Hizbullah, işgalci İsrail’in kuzeydeki askeri hedeflerini vurdu

Lübnan’daki patlamaların ardından Katil Netanyahu’dan ilk açıklama: ‘Kuzeyde yaşayanları evlerine döndüreceğiz’

Hizbullah, işgalci İsrail’in işgali altında bulunan kuzeyindeki askeri hedefleri vurdu

Lübnan’daki Hizbullah, sabah saatlerinde işgalci İsrail’in kuzeyindeki dört askeri hedefe roket ve topçu saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah’ın yaptığı açıklamada, “Düşmanın Majdal Selem ve Blida yerleşimlerinde yaşayanların evlerine yönelik saldırılarına karşılık olarak İslami direniş savaşçıları düşman işgalci İsrail’in Neve Ziv’deki topçu birliğini Katyuşa roketleriyle vurdu” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun 810. Hermon Tugayı’nın karargahı, Beit Hilal kışlası ve Bayyad Blida sınır karakolunun da hedef alındığı bildirildi. İşgalci İsrail ordusu da sınırdaki Lübnan köylerine saldırarak karşılık verdi. Celile ve işgal altındaki Suriye Golan Tepeleri’ne doğru fırlatılan 30 füze tespit ettiğini, işgal güçlerinin Hizbullah’a ait fırlatma rampası ve askeri tesislere saldırdığını duyurdu. Bu arada işgalci İsrail Kanal 12, işgalci İsrail’deki Siyasi ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu Mini Bakanlık Konseyi’nin, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant’a , Hizbullah’a karşı savunma ve saldırı ile ilgili savunma ve saldırı ile ilgili kararlar alma yetkisi verdiğini ve bunların arasında her türlü sonuca yol açabilecek kararlar bulunduğunu belirtti.