05.20.2024

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı Yönetmeliği Yayımlandı

Resmi Gazete’nin 8 Mayıs tarihli sayısında, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı Yönetmeliği yayımlandı.

Resmi Gazete’nin 8 Mayıs sayısında yer alan bilgilere göre, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı yönetmeliği resmen yayınlandı. Yönetmelik, ÖSYM tarafından düzenlenecek ve hukuk mesleğine adım atmak isteyenler için yeni dönem kurallarını belirleyecek.

Kimler etkilenecek?

Yeni yönetmelik, 24 Ekim 2019 tarihinden sonra üniversitelere kaydolan öğrencileri ve 31 Mart 2024’ten sonra mezun olanları kapsayacak.

Adalet Bakanı’ndan açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni sınav sistemini duyurduğu sosyal medya paylaşımında, “Vatandaşlarımıza daha kaliteli hukuk hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Yeni düzenleme ile hukuk mesleklerine girişte ve yargı hizmetlerinde kalitenin artırılması hedeflenmektedir.” ifadeleri kullanıldı. Bakan Tunç, hukuk mesleklerine giriş için yapılacak sınavın, avukatlık stajına başlamak ve hakim ile savcı yardımcılığı sınavlarına girebilmek için bir ön koşul olacağını belirtti.

Sınav ne zaman yapılacak?

Yeni düzenleme, belirlenen tarihlerden sonra yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran ve mezun olan adaylar için geçerli olacak.

Sınavla ilgili daha fazla detayın, ÖSYM tarafından yapılan açıklamalarla paylaşılması bekleniyor.