03.28.2024

İmamoğlu’ndan seçimin ardından ilk açıklama: Bana güvenin, her şey çok güzel olacak!

İBB Başkanı İmamoğlu, seçimin ardından yaptığı ilk açıklamada “mücadeleye devam” mesajı vererek, “Kimse endişe etmesin. Her şey yeni başlıyor. Bana inanın, yolumuz uzun, gençliğimiz var, inancımız tam. Bana güvenin, her şey çok güzel olacak!” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ardından ilk kez açıklama yaptı. İBB Başkanı, bugün hayal kırıklığı yaşayan on milyonların olduğunu vurgulayarak, umudu kaybetmeme çağrısında bulundu. Mücadeleye devam edileceğinin altını çizen İmamoğlu, İstanbulluları, fetih yıl dönümü münasebetiyle bugün saat 20.00’de Maltepe Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklere davet etti.

‘HIZLICA NORMALLEŞMEYE İHTİYACIMIZ VAR’

İmamoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“28 Mayıs seçimleri sonuçlandı. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Atatürk’ün izinden giden biri olarak bu sonuçların ülkemize elbette hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Türkiye’nin şimdi hızlıca normalleşmeye ve gerçek sorunlarına çözüm bulmaya ihtiyacı var.

‘HER ŞEY YENİ BAŞLIYOR’

Bugün büyük hayal kırıklığı yaşayan on milyonların olduğunu biliyorum. Sevgili çocuklar, kıymetli gençler, hanımefendiler… Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Biz az zamanda çok ve kıymetli işler başaran bir ulusuz. Yine başarırız. Beş yıl önce de böyle bir hayal kırıklığı yaşandı ama dokuz ay sonra yerel seçimlerde muazzam sonuçlar elde ettik. Doğru işler yaptık ve sonuç aldık. Kimse endişe etmesin. Her şey yeni başlıyor. Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir.

‘AYNI ŞEYLERİ YAPARAK FARKLI SONUÇ BEKLEMEYECEĞİZ’

Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemeyeceğiz artık. Tıpkı 38 yaşındaki Mustafa Kemal Atatürk gibi. Tıpkı 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet gibi yapacağız. Bugün 29 Mayıs. Bugün İstanbul’un fethinin 570. yıl dönümü. Asırlar boyu ne ordular ne komutanlar İstanbul’un kapısında eli boş döndü. Ama gün geldi, yöntem ve araçlar değiştiren Mehmet fethetti. Fatih oldu. Sadece bu şehri değil, bu şehirde yaşayanların gönlünü de fethetti. Biz de gönülleri fethetmek için yola çıktık.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Büyük Atatürk diyor ki, ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.’ İstanbul’da benim gibi milyonlarca, Türkiye’de on milyonlarca umutlu demokrasi neferleri var. Bu seçim kampanyasında onların inançlı ve asla vazgeçmeyen mücadelelerine tanık oldum. Bugün herkesi saat 20.00’de Maltepe Meydanı’nda düzenleyeceğimiz fetih etkinliklerine bekliyorum. Sizinle orada göz göze geleceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz. Bana inanın, yolumuz uzun, gençliğimiz var, inancımız tam. Bana güvenin, her şey çok güzel olacak!”