09.20.2024

İngiliz politikacı Galloway: Eğer İslam dünyası diye bir şey gerçekten olsaydı…

İngiliz politikacı George Galloway:

“Eğer İslam dünyası diye bir şey gerçekten olsaydı, bu sabah Gazze’de insanların namaz kılarken katledilmesi bardağı taşıran son damla olurdu. Dünya şimdi intikamla sarsılırdı. Ama sarsılmayacak.”

İngiltere İşçi Partisi’ni temsil eden Galloway, Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgede Filistin yanlısı bir kampanya yürütürken hem İşçi Partisi’ni hem de Muhafazakarları işgalci İsrail’i desteklemekle suçlayan bir politikacı.

Filistin yanlısı bir politika yürüten George Galloway: “Gazze Şeridi’nde şu anda yaşanan felaketi mümkün kılma, teşvik etme ve örtbas etmede oynadığınız rol için yüksek bir bedel ödediniz ve ödeyeceksiniz” ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere’nin en ayrıştırıcı siyasetçilerinden biri olan George Galloway, Rochdale ara seçimini kazandı. Galloway, Filistin davalarına olan güçlü desteği nedeniyle bazı sol kanat gruplarından destek aldı; ancak rakipleri tarafından bölünmeyi körüklemekle ve cinsiyetçi, homofobik ve antisemitik bir dil kullanmakla suçlandı.

Rochdale’deki kampanyasının temelini Filistin oluşturuyordu; İşçi Partisi’nin İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin açıklamaları nedeniyle kendi adayına desteğini çekmesinin ardından favori isim haline gelmişti. Ve Filistin, Galloway’in siyasi kariyerinin önemli bir teması oldu; bu tema, hem Ortadoğu’da hem de son zamanlarda Ukrayna’ya verdikleri destekte, İngiliz ve Amerikan dış politikalarına karşı şiddetli bir muhalefetle belirlendi.

2003 yılında Irak’ın işgaline karşı açıkça muhalefet etmesi, İşçi Partisi hiyerarşisiyle uzun süredir devam eden çekişmesini nihayet doruk noktasına taşıdı.