09.20.2024

İngiltere, Lübnan’da bulunan İngiliz vatandaşlarına ülkeyi terketme çağrısında bulundu

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, bölgede artan gerilimleri gerekçe göstererek şu anda Lübnan’da bulunan tüm İngiliz vatandaşlarını hafta sonu ülkeyi terk etmeye çağırdı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına hafta sonuna kadar Lübnan’ı terk etmeleri çağrısında bulundu. David Lammy vatandaşlara Lübnan’a seyahat etmemelerini tavsiye ediyor. Britanya Kamarası’ndaki bir oturumda, “Golan Tepeleri’nde trajik bir saldırıya tanık olduk” ifadesini kullandı.

“Ülkesi korkunç saldırıyı kınıyor ve Hizbullah’a füze saldırılarını durdurma çağrısında bulunuyor.”

Lammy, “gerginliğin yüksek olduğu ve durumun kötüleşebileceği” konusunda uyardı.

Lamy: “Tüm senaryolara hazırlıklı olduğumuzdan emin olmak için konsolosluk ekiplerimizle birlikte çalışıyorum, ancak çatışma artarsa ​ ​​hükümet vatandaşlarının derhal tahliyesini garanti edemez ve bu nedenle bulundukları yere sığınmak zorunda kalabilirler.”

Ayrıca vatandaşlara Lübnan’a seyahat etmemelerini tavsiye etti.Britanya Dışişleri ve Kalkınma Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada vatandaşlarına Lübnan’a seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulunmaya devam ettiğini ve ülke sakinlerini ayrılmaya teşvik ettiğini söyledi.

Salı akşamı erken saatlerde işgalci İsrail, Beyrut’un güney banliyösündeki Haret Hreik’te Hizbullah’ın Şura Konseyi yakınındaki bir binaya çok sayıda füze ateşledi. Resmi Lübnan Haber Ajansı, bombalamanın bir binanın iki katının çökmesine yol açtığını bildirirken, Lübnan Sağlık Bakanlığı ise 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 68 kişinin de yaralandığını bildirdi.