09.19.2024

Instagram’a erişim engeli kalkıyor mu?: Bakan Uraloğlu yetkililerle saat 13.00’te görüşecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Instagram’a erişim engeli getirdi. Günlerdir süren erişim engelinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bugün saat 13.00’te Instagram yetkilileriyle görüşeceğini açıklayarak “Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Instagram’a erişim engeli getirdi. Edinilen bilgiye göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığı, Instagram’a erişimi engellerken re’sen kapatma yetkisini kullandı. BTK Başkanlığı, Filistin ve İsmail Haniye’ye yönelik suikast sonrası yapılan paylaşımlar nedeniyle bu kararı aldı. Birçok kullanıcı Instagram’ın engellenmesine tepki gösterdi. Günlerdir süren erişim engelinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bugün saat 13.00’te Instagram yetkilileriyle görüşeceğini açıkladı. Geçen hafta kanunlara uyulması konusunda hassasiyetleri dile getirdiklerini belirten Uraloğlu, “Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.” dedi.

Uraloğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.”