09.20.2024

İran’dan siber saldırı tehdidi: Zorbalığa müsamaha yok

İşgalci İsrail Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah üyelerinin kullandığı ‘pager’ isimli çağrı cihazları ile ‘iCom IC-V82’ model telsizler birer gün arayla siber saldırısı sonucu patlattı. Saldırının ardından İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan İşgalci İsrail’i destekleyen ABD ve Avrupa’ya tepki geldi. Batılı devletlerin işgalci İsrail’i nasıl desteklediklerini sorgulayan Pezeşkiyan, zorbalığa kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İran’ın hiçbir ülkeyle sorunu olmadığını ve karşılıklı saygı temelinde ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini ancak zorbalığa müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

“ZORBALIĞA MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ”

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Tahran’da Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyeleriyle bir araya gelen Pezeşkiyan, hükümetinin iç ve dış politikadaki hedeflerini anlattı.

Dünyanın tüm ülkeleriyle karşılıklı saygıya dayalı etkileşimi ve ilişkileri genişletmeyi hedeflediklerini belirten Pezeşkiyan, “Birçok kez farklı platformlarda dile getirdiğim gibi bizim hiçbir ülkeyle kavgamız yok. Barış, dostluk ve karşılıklı saygıya dayalı şekilde ilişkilerin geliştirilmesi için çabalıyoruz ancak zorbalığa kesinlikle müsamaha göstermeyiz.” dedi.

BATILI ÜLKELERE TEPKİ

Pezeşkiyan, Gazze ve Lübnan’da saldırılarını sürdüren işgalci İsrail’i destekleyen Batılı ülkeleri hedef alarak, “On binlerce kadın ve çocuğun öldürülmesine ve okulların, hastanelerin bombalanmasına nasıl ve ne şekilde destek verebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Komşu ülkelerle ilişkilerin de güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Pezeşkiyan, komşu ülkelerle imzalanan anlaşmaların takip edilmesi, enerji sektörü, ulaşım ve transit ile sınır ticaretinin kapasitesinin etkinleştirilmesi gerektiğini bu konuda Meclis’in önemli rolü olduğunu sözlerine ekledi.