05.19.2024

İran’dan Washington yorumu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kanaani, Amerika’nın Gazze Şeridi’ndeki soykırıma yaktığı yeşil ışığın Washington için bir başka büyük ahlaki skandal olduğunu belirtti.

Kanaani, sosyal medya hesabı X’te yaptığı açıklamada, “İşgalci varlığın 7 gün süren ateşkesi sona erdirmesinin ardından Siyonist oluşumun Gazze’ye yönelik 24 saatlik vahşi askeri saldırılarında 200’e yakın şehit ve 600’e yakın yaralı var. Bu saldırılar Amerika’nın yeşil ışığı ile yeniden başlatıldı” dedi. Bu saldırıların Amerika’nın yeşil ışığı ile başladığını ifade eden Kanaani, bu suçun Amerika’nın insan hakları hususundaki gerçek yüzünü dünya karşısında gözler önüne serdiğini vurguladı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne karşı savaşı yeniden başlatmasını “bu sahte varlığın uluslararası taleplere ve dünya kamuoyuna kayıtsızlığının” bir göstergesi olarak değerlendirdi.

Abdullahiyan, Ummanlı mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde, ‘İsrail’in Gazze’ye karşı işlediği suçları durdurmak için tüm İslam ülkelerinin çabalarını iki katına çıkarmanın gerektiğini’ vurguladı.