09.08.2024

İrlanda Parlamentosu önünde Filistin’e destek işgalci İsrail’e yaptırım talebiyle gösteri düzenlendi

İrlanda’nın başkenti Dublin’de Filistin destekçileri işgalci İsrail’e yaptırım talebiyle gösteri düzenledi.

İrlanda Parlamentosu önünde düzenlenen gösteriye onlarca kişi katıldı. Göstericiler, Gazze’ye saldırılarını sürdüren işgalci İsrail’e İrlanda hükümetinin yaptırım uygulaması çağrısında bulundu. Gazze’de işgalci İsrail’in saldırılarında öldürülen bebek ve çocukları temsilen yere sarı sandalye ve bebek maketleri koyan göstericiler, “Aileler katledildi”, “İrlanda üzerinden silahlanmaya izin vermeyin” ve “İsrail Büyükelçisini sınır dışı edin” yazılı dövizler açtı.

Ayrıca, “İsrail, bugün kaç çocuk öldürdüğünü saklayamazsın” şeklinde slogan atıldı.

Gösteriye katılanlardan Karen Moynihan, gösteriye ülkenin birçok yerinden sanatçı, sağlık çalışanı, öğretmen ve aktivistin katıldığını, Filistinlilere mutlak desteklerini göstermeye çalıştıklarını belirtti.

Moynihan, “Filistin’de son 8 aydır yaşanan soykırımı daha fazla oturup izleyemeyiz. Gazze ve Batı Şeria’da insanların başına neler geldiğini sergilediğimiz küçük bir sahneyi göstermek için buradayız. Soykırım konusunda arkamıza yaslanıp hükümetimizin veya uluslararası toplumun yeterince çaba harcadığını düşünmelerine izin veremeyiz. Filistin özgürleşene kadar hiçbir şey yeterli olmayacak.” dedi.

Kaynak: AA