09.19.2024

İşgal tankları Refah’ta!

UAD, İsrail’e Refah’taki operasyonlarını durdurma emri vermesine rağmen siyonist İsrail, saldırılarını artırarak sürdürüyor. İsrail tankları Refah kentinin merkezine ulaştı. Görgü tanıkları tankların Refah’ın sembolik yapılarından biri olan El Avde camisi yakınlarında görüldüğünü ifade etti.

Uluslararası Adalet Divanı kararına rağmen İsrail’in Refah’a yönelik saldırıları sürüyor. Reuters haber ajansının tanıklara dayandırdığı haberine göre, İsrail tankları Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Refah’ın merkezine ulaştı.

Görgü tanıkları tankların Refah’ın sembolik yapılarından biri olan El Avde camisi yakınlarında görüldüğünü ifade etti. İsrail ordusu ise Refah operasyonuyla ilgili daha sonra bir açıklama yapacaklarını belirterek, görgü tanıklarının ifadeleri hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

REFAH’TA ÇADIR KAMPINA SALDIRIDA 45 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gazze’nin güney kenti Refah’taki İsrail ordusu saldırısında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 45’e yükselmişti.

Gazze’deki sağlık yetkilileri, ölenlerin yarısından fazlasının kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu belirterek, ağır yanıklar nedeniyle ölü sayısının artabileceğini söylemişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, “Refah’ta savaşçı olmayan yaklaşık 1 milyon kişiyi tahliye ettik ve savaşçı olmayanlara zarar vermemek için azami çaba göstermemize rağmen maalesef bir şeyler trajik bir şekilde yanlış gitti” açıklamasında bulunmuştu