09.23.2024

İşgalci İsrail, ABD’nin desteği ile savaşı Ortadoğu’ya yayma peşinde

İşgalci İsrail’in roket saldırılarıyla Suriye ve Lübnan’ı vurduğunu açıkladı işgalci İsrail’in, komşu ülkelere yönelik son saldırıları ile savaşı daha da genişletmek için tahrike devam ediyor.

İşgalci katil İsrail ordusunun, ülkenin Hamas’a yönelik saldırısının Orta Doğu’da daha geniş bir çatışmaya dönüşebileceği endişeleri nedeniyle Suriye ve Lübnan’daki askeri altyapıya saldırı düzenlediği belirtildi. Katil İsrail ordusu Pazartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının İsrail topraklarına daha önce yapılan roket fırlatmalarına yanıt olarak Suriye’deki roketatarları ve Lübnan’daki Hizbullah hedeflerini vurduğunu söyledi.

İşgalci İsrailli askeri yetkililer, olası kayıplar da dahil olmak üzere saldırılarla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi. El Cezire saldırıları veya etkilerini bağımsız olarak doğrulayamadı.

İsrail ordusu, Lübnanlı silahlı grup Hizbullah’la sınır ötesi çatışmalara giriyor ve Hamas’a karşı savaşa başlamasından bu yana Suriye’ye defalarca hava saldırıları düzenliyor.

ABD, İran destekli vekil grupları suçladığı Irak’ın yanı sıra ülkedeki güçlerine yönelik roket ve drone saldırılarındaki keskin artışa yanıt olarak Suriye’ye de saldırılar gerçekleştirdi.

Perşembe günü Pentagon, Başkan Joe Biden’ın daha önce ABD personeline yönelik saldırılara yanıt verme sözü vermesinin ardından, İran’ın İslam Devrim Muhafızları Birliği ve İran destekli gruplar tarafından kullanılan Suriye’deki iki tesise saldırı düzenlediğini açıkladı.

İşgal ordusu Suriye’yi taciz ettiği bombalama görüntüsünü paylaştı.