05.18.2024

İşgalci İsrail, Filistinli gazeteci Hasan Aslih’in evini bombaladı

İşgalci İsrail’in kabusu olan gazetecilerden biri Hasan Aslih’in evini bombaladıkları anın görüntüsü paylaşıldı

Aslih, aktif saha varlığının yanı sıra sosyal medyada da oldukça aktif yayın yapmakta. İnstagram sayfasında Filistin’de yaşanan olaylarla ilgili resim ve olaylar paylaşmakta. Gazze savaşıyla birlikte takipçi sayısı ciddi oranda arttı. Instagram’ın yanı sıra sosyal medya platform X’te de aktif olan Hasan Aslih’in X sayfası 500 bini aşkın takipçiye sahip ve her an güncelleniyor. Bu sayfada günlük haberleri paylaşıyor. Ayrıca Gazze Şeridi’ndeki güvenilir kaynaklardan resmi haberleri alıyor, aktarıyor ve analiz ediyor.

Hasan Aslih; Siyonistleri kızdıran gazeteci

İşgalci Siyonistler genel olarak medyayı ve gazetecileri hedef alsalar da, Gazze’deki olayları an be an yorulmadan aktaran ve bunları sosyal medyaya aktaran Hasan Aslih gibi aktif saha gazetecilerine kızgın. Gazze Şeridi’nde her gün pek çok olayı takip eden Aslih Filistinli bir gazeteci ve fotoğraf tutkunudur. Yerel ve uluslararası olay ve haberleri yansıtmak için ciddi çaba gösteren bir gazeteci.

Aslih de diğer gazetecilere ve medya mensuplarına yapıldığı gibi son dönemde Siyonist rejim tarafından hedef alınıyor ve rejimin liderleri bu sesi susturmaya çalışıyor. Onlar bu muhabirin Hamas’ın önde gelen liderlerinden Yahya el-Sinvar’la çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada ve Siyonist medyada geniş çapta yeniden yayınlanıyor. Hasan Aslih de bu Siyonist projeyi farketmiş ve Telegram kanalında İbrani medyasında büyük bir kışkırtma kampanyasından bahsetmişti.

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana 141 gazetecinin şehit edilmesi, gazeteciler açısından tarihteki en büyük soykırım oldu.

Gazetecileri öldürme ve medyanın sesini susturma geleneği son haftalarda Siyonist rejimin medyayla yüzleşmesinin doruk noktasına ulaştı. Siyonist rejim, askeri terörün yanı sıra medya terörü de gerçekleştiriyor ve “Hasan Aslih” gibi gazetecileri hedef alıyor.

Hasan Aslih’in evinin işgalci İsrail hava saldırısında hedef alındığı anın görüntüsü paylaşıldı.