10.02.2024

İşgalci İsrail güçleri, Batı Şeria’da 12 Filistinliyi esir aldı

İşgalci İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerini etkileyen baskın ve saldırı kampanyası sırasında 12 Filistinliyi esir aldı

Bu, FKÖ’nün Mahkumlar ve Eski Mahkumlarla İlişkiler Otoritesi (hükümet), Filistinli Mahkumlar Kulübü (sivil toplum) ve Anatolia Wasl’ın ortak açıklamasına yaptı.

Açıklamada, “İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria’da esir alma kampanyalarını sürdürdüğü ve Salı akşamı ile Çarşamba sabahından bu yana Batı Şeria’dan en az 12 vatandaşı tutukladığı” belirtildi.

“7 Ekim 2023’ten bu yana Kudüs dahil Batı Şeria’da işgalci İsrail tarafından tutuklananların toplam sayısı 11.000’den fazla tutuklamaya ulaştı.”

Açıklamada, “başlangıçtan bu yana binlerce Gazzeli kişinin tutuklandığına” dikkat çekildi. “İsrail işgali onlara karşı zorla kaybetme suçunu işlemeye devam ederken, kimliklerinin de doğru bir şekilde tespit edilememesi.” 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde yürüttüğü savaşa paralel olarak Batı Şeria’daki operasyonlarını genişletirken, işgalci Siyonistler Filistinlilere, onların mülklerine ve geçim kaynaklarına yönelik saldırılarını artırdı ve bu da Filistinlilerin öldürülmesine yol açtı. Resmi Filistin kaynaklarına göre 160’ı çocuk 721 Filistinli ve yaklaşık 6.200 kişi de yaralandı.​​​​​​​ İşgalci İsrail, Amerika’nın mutlak desteğiyle Gazze’de, büyük yıkım ve ölümcül kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 138.000’den fazla Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı, 10.000’den fazlasının kaybolduğu yıkıcı bir savaş yürütüyor.​​​​​​