09.20.2024

İşgalci İsrail güçleri Cenin Kampına saldırdı: 10 şehit, 100 yaralı

Filistin Sağlık Bakanlığı: Cenin’de şehit sayısı 10’a yükseldi, 20’si ağır olmak üzere 100’e yakın da yaralı var.

İşgalci İsrail ordusunun kuşatma altına alarak saldırılarını sürdürdüğü Cenin Mülteci Kampı’ndaki siviller, evlerini terk etmeye zorlanıyor.

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’nda başlattığı baskın ve saldırılar devam ediyor.

İsrail askerlerinin 10 Filistinliyi öldürdüğü ve 100 kadar Filistinliyi yaraladığı kamp, adeta bir hayalet kente döndü. İşgalci İsrail güçlerinin elektrik bağlantısını da kestiği kamp karanlığa gömüldü.

30 bin nüfuslu kampta yaşayan Filistinli aileler, çatışma ve patlama seslerinin kesilmediğini, 20 saati aşan kuşatmanın ardından evlerini terk etmeye zorlandıkları aktarıldı.

Aralarında çocuk, yaşlı ve kadınların çoğunlukta olduğu sivil halk, Siyonist İsrail ordusuna ait zırhlı araçların kapattığı yollardan geçerek güvenli bölgelere ulaşmaya çalışıyor. Gruplar halindeki Filistinli siviller, silahsız ve zararsız olduklarını ifade etmek için ellerini yukarı kaldırarak ve beyaz bayrak çekerek uzaklaşmaya çalışıyorlar.

Öte yandan Filistin Kızılayı, şimdiye kadar kamptan 3 bin sivili tahliye ettiklerini duyurdu. Kızılay’ın yazılı açıklamasında, kampın İsrail güçleri tarafından “yok edilme tehdidiyle karşı karşıya” olduğu ve daha fazla ailenin bölgeyi terk etmesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Kızılay ekiplerinin, meydana gelen yıkım sonucu ve kapanan yollar nedeniyle burada hareket etmekte güçlük yaşandığı vurgulandı.

Bu sırada Cenin’deki camilerin hoparlörlerinden, okullar, camiler ve kamu kurumlarının evlerini terk eden sivillere açıldığı, kamptan çıkanların buralarda barınabilecekleri anons edildi.

10 Ölü, 100 Yaralı

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in dün sabah saatlerinde Cenin kentinde başlattığı saldırıların bilançosuna dair yeni açıklama yayımladı. Cenin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlinin sayısının 10’a çıktığı aktarılan açıklamada, İsrail güçleri saldırılarında 20’sinin durumu ağır olmak üzere yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Jenin kampının içinde meydana gelen patlamanın ardından, kampın üzerinde keşif uçaklarının yoğun bir uçuş yapmasıyla aynı zamana denk gelen bir duman yükseldiği bildirildi.

İsrail askerlerinin 10 Filistinliyi öldürdüğü ve yüzlerce Filistinliyi yaraladığı kamp, adeta bir hayalet kente döndü. İsrail güçlerinin elektrik bağlantısını da kestiği kamp karanlığa gömüldü, Filistinliler evlerini terlemeye zorlanıyor.

işgalci İsrail güçlerinin saldırı sonrası Cenin Kampındaki yıkım sabahın ilk ışıklarıyla açığa çıktı.