10.22.2024

İşgalci İsrail, İranlı yetkililerin evlerini olası hedefleri arasına ekledi

Hizbullah, Netanyahu’nun evine saldırıyı üstlendi

İşgalci İsrail, İranlı yetkililerin evlerini olası hedefleri arasına ekledi. Hizbullah, işgalci İsrail Başbakanı katil Netanyahu’nun Kayserya kentindeki evine İHA ile düzenlenen saldırıyı üstlenirken işgalci İsrail, saldırının ardından, İranlı üst düzey yetkililerin evlerini olası hedefler arasına ekledi. İran ise ABD’yi, işgalci İsrail’in olası saldırılarından tamamen sorumlu tutacağını belirterek uyardı.

Hizbullah Sözcüsü Muhammed Afif, hareketin “savaş suçlusu” olarak tanımladığı Netanyahu’nun evine düzenlenen İHA saldırısını “tam ve münhasır olarak üstlendiğini” belirtti.

İşgalci İsrail’in İran’a yönelik olası saldırısına dair dünya nefesini tutmuşken, işgalci İsrail Kanal 14’ün haberine göre, İranlı üst düzey yetkililerin evleri de hedef listesine eklendi. Bu karar, Lübnan’dan gönderilen bir drone ile işgalci İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Kayserya’daki evinin hedef alınması girişiminin ardından alındı.

KATİL NETANYAHU’NUN SALDIRIYA MİSİLLEME PLANLARI

Kanal 14, işgalci İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, askeri liderler ve Mossad’ın saldırı planlarını Netanyahu ve Savunma Bakanı’na sunduğunu belirtti. Olası hedefler arasında nükleer tesisler, askeri üsler, petrol sahaları ve hükümet binalarının yanı sıra, İranlı yetkililerin evlerinin de bulunduğu ifade edildi.

İRAN’DAN ABD’YE UYARIİran, Pazartesi günü ABD’yi uyararak, İsrail’in olası saldırılarında sorumluluğun tamamen Washington’a ait olacağını bildirdi. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in saldırı planlarına dair bilgi sahibi olduğunu doğrularken, İran’ın BM Daimi Temsilcisi Emir Said İrani, Biden’ın açıklamalarını “tehlikeli ve kışkırtıcı” olarak nitelendirdi.

İran, 1 Ekim’de İsrail’e yaklaşık 200 füze fırlatarak, Eylül sonunda Beyrut’a düzenlenen İsrail saldırılarında öldürülen Devrim Muhafızları Komutanı Abbas Nilfuruşan ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın intikamını almıştı. İsrail, bu saldırıya karşılık vereceğini açıklamıştı.Washington Post’a Göre Hedef Askeri TesislerWashington Post’un haberine göre, Netanyahu, Biden’a İran’daki askeri tesislerin hedef alınacağını ancak nükleer veya petrol altyapısının vurulmayacağını bildirdi.NE OLMUŞTU?

Lübnan’dan 19 Ekim’de fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail’in kuzeyinde Kayserya kentinde Başbakan Binyamin Netanyahu’nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etmişti.

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada da Başbakan Netanyahu’nun Kayserya’daki evine doğru bir İHA fırlatıldığı belirtilmişti.Olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı ve yaralanan olmadığı iddia edilen açıklamada, konuya ilişkin detaylı bilgi verilmemişti.Sosyal medyada Netanyahu’nun konutu olduğu ifade edilen bir evde kurşun geçirmez camda oluşan hasar paylaşılmıştı. Sosyal medya kullanıcıları, İHA’nın isabet ettiği evle Netanyahu’nun açık kaynaklarda paylaşılan hanesinin görüntüsünün uyumuna dikkati çekmişti.