09.23.2024

İşgalci İsrail Lübnan’ı 150 kez bombaladı.

İşgalci İsrail ve Lübnan arasında tansiyon yükselirken saldırılar da şiddetlendi. İsrail bugün Lübnan’ı 150 kez bombalarken, saldırılarda en az 182 kişi hayatını kaybetti, 727 kişi de yaralandı. Lübnan’ın da karşılık vermesiyle İsrail’in kuzeyindeki bölgelere 35 kadar roket atıldı.

Lübnan’da geçtiğimiz hafta önce çağrı cihazı ve telsizlerin patlatılması, sonrasında da İsrail tarafından düzenlenen hava saldırılarına Lübnan’dan da karşılık geldi. Bunun üzerine İsrail Beyrut başta olmak üzere ülkeye saldırılarını artırdı. Bölgede tansiyon yükselirken İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki sivillere, Hizbullah’a ait olduğunu iddia ettiği ev ve binaları boşaltma ve bunlardan uzak durma çağrısı yaparak, söz konusu yapıları yıkacaklarını söyledi.

Hürriyet’in aktardığına göre İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, sınır köylerindeki Lübnanlı sivillere “Lübnan’daki köylerin tüm sakinlerine sesleniyorum, yakın gelecekte Lübnan’daki hedeflerini vuracağız. Hizbullah’ın silah sakladığı mülklerin yakınında veya evlerin içinde bulunan herkesi derhal uzaklaşmaya çağırıyoruz” tehdidinde bulundu.

Ardından İsrail, sabah saatlerinde Lübnan’ın güneyinde ve doğusundaki birçok bölgeye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi. Güneydeki Nebatiye vilayetinde 30 dakika içinde 80’den fazla hava saldırısı düzenlenirken, İsrail ordusu, hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaparak, Lübnan’a bu sabah düzenlenen saldırılarda şu ana kadar 150’den fazla “hedefin” bombalandığını bildirdi. Saldırıların çok sayıda savaş uçağı tarafından düzenlendiği ifade edildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından sabah saatlerinden bu yana İsrail güçlerinin düzenlediği saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 182, yaralı sayısının ise 727 fazla olduğu bildirildi. Açıklamada, öldürülenler arasında çocukların, kadınların ve sağlık görevlilerinin bulunduğu aktarıldı.