09.08.2024

İşgalci İsrail medyasına göre Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedildi

İsrail medyasına göre, Doha’da gerçekleştirilen Hamas ile İsrail arasındaki kritik ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedildi.

Hamas ve İsrail arasında Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen görüşmelerde “ilerleme kaydedildiği”, Mossad Direktörü David Barnea’nın Tel Aviv’e döndüğü ve hükümetin değerlendirme için bu akşam toplanacağı bildirildi.

İSRAİL HEYETİ TEL AVİV’E DÖNDÜ

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Katar’da salı gününden itibaren devam eden dolaylı müzakerelere katılan Mossad Direktörü David Barnea’nın liderlik ettiği İsrail heyeti bu sabah saatlerinde Tel Aviv’e döndü.

İsrail’de hükümetin ve daraltılmış güvenlik kabinesinin müzakereleri değerlendirmek için bu akşam toplanacağı aktarıldı.

İHTİLAFLI KONULARDA İLERLEME KAYDEDİLDİ

Maariv gazetesi de siyasi kaynaklara dayandırdığı haberinde detay vermeksizin Doha’daki görüşmelerde “Hamas ve İsrail arasındaki ihtilaflı konularda ilerleme kaydedildiğini aktardı.

Katar’da dolaylı görüşmelere katılan Barnea ve beraberindeki heyet, dün Doha’da CIA Direktörü William Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile dörtlü görüşme yapmıştı.

– İSRAİL, GAZZE’NİN KUZEYİNDEKİ SALDIRILARINI YOĞUNLAŞTIRIYOR

Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması için Hamas ve Tel Aviv arasında dolaylı müzakereler devam ederken, İsrail ordusunun saldırıları, güneyde Refah’ın yanı sıra kuzeydeki bölgelerde de yoğunlaşıyor.

Gazze kenti başta olmak üzere Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki saldırılarını yoğunlaştıran İsrail ordusu, defalarca yerinden edilen Filistinlileri tekrar göçe zorluyor.