05.19.2024

İşgalci İsrail, silah ihracatı için silahlarını Filistinliler üzerinde mi test ediyor?

Işgalci İsrail’in silah ihracatında dehşet planı: Filistinliler üzerinde test ediliyor

İsrail’in yürüttüğü her savaşta test edilen silahlara küresel talepte artış görülüyor. Mevcut Gazze savaşı silah endüstrisi için son laboratuvar olarak görülüyor.

Al Jazeera’da yer alan haberde, 62 yaşındaki Abdel Rahim Moussa, 2012 çatışması sırasında işgalci İsrail ile Gazze sınırından yaklaşık bir kilometre uzakta Siyonist işgalci İsrail ordusunun tank mermisi tarafından yaralandı.

İşgalci İsrail ordusu, 22 Ekim’de Maglan komando birliğinin Gazze’deki Hamas’a karşı Iron Sting adı verilen yeni, hassas güdümlü 120 mm’lik havan bombasını konuşlandırdığı görüntüleri yayınladı.

İsrail ordusu, 22 Ekim’de Maglan komando birliğinin Gazze’deki Hamas’a karşı Iron Sting adı verilen yeni, hassas güdümlü 120 mm’lik havan bombasını konuşlandırdığı görüntüleri yayınladı.

Bombanın Hayfa merkezli üreticisi Elbit Systems, bombanın işgalci İsrail ordusuna entegre edildiği Mart 2021’den bu yana web sitesinin halkla ilişkiler sayfasında kalitesinin reklamını yapıyor.

O zamanlar işgalci İsrail savunma bakanı olan ve şimdi Başbakan Benjamin Netanyahu’nun savaş kabinesinde yer alan Benny Gantz, Iron Sting’i “hem açık arazilerde hem de kentsel ortamlarda hedeflere tam olarak saldırmak, aynı zamanda ikincil hasar olasılığını azaltmak ve yaralanmaları önlemek için tasarlanmış” olarak tanımladı.

Bu, Netanyahu’nun eski sözcüsü Mark Regev’in, ülkenin Gazze’ye yönelik savaşına genel yaklaşımına ilişkin yinelediği bir iddiadır ve Regev, işgalci İsrail’in “insani açıdan mümkün olduğu kadar cerrahi olmaya çalıştığını” söylemiştir.

Ancak işgalci İsrail’in, Hamas’ın sürpriz saldırısının ardından Gazze’ye hava bombardımanı başlatmasının üzerinden bir aydan fazla bir süre geçtikten sonra, kuşatma altındaki şeritte ve işgal altındaki Gazze’de 4.700’den fazla çocuk öldü. Hamas savaşçıları 7 Ekim’deki saldırıda 1.200 kişiyi öldürmüştü.

Analistler, işgalci İsrail’in Filistinliler üzerinde test ettiği yıkıcı “cerrahi” ölüm makinelerinin küresel alıcıları olduğunu söylüyor.

Çarpma anında patlayacak ve bakır bir kutudan metal küpler fırlatacak şekilde tasarlanmış katil İsrail Spike insansız hava aracı roketinin harcanmamış kovanı. Mermi bir insanı ikiye bölebilecek bir hızla dışarı çıkıyor.

‘Etten doku koparıldı’

28 yaşındaki Ahmed Saeed al-Najar, Gazze’nin 2014’teki üçüncü savaşı sırasında Refah’ta taksisini sürerken, taksisinin açılır tavanından bir insansız hava aracı füzesi içeri girdi. Arabada patladı ve en yakın arkadaşı da dahil olmak üzere altı yolcunun da başları kesilerek öldürüldü.

Araba, yaklaşık 20 metre çapındaki bir alanı etkilediği söylenen binlerce 3 mm tungsten küpten oluşan parçalanma kovanını taşıyacak şekilde değiştirilebilen bir katil İsrail Spike insansız hava aracı nedeniyle sağ bacağı uyluğun ortasından kesilmişti.

Ancak 2014 yılına gelindiğinde Spike roketini taşıyan dronlar diğer ülkeler tarafından da oldukça rağbet görmeye başlamıştı.