09.16.2024

İşgalci İsrail, Suriye Humus bölgesine füze saldırısı gerçekleştirdi

Suriye rejimi, İsrail’in Humus kenti ve kırsalındaki mevzileri hedef alan saldırıları sonucunda beş askerin yaralandığını duyurdu

Suriye hükümetinin Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, dün gece yarısından sonra İsrail savaş uçaklarının “Beyrut’un kuzeydoğusundan Humus şehri ve kırsalındaki bazı noktaları hedef alan bir hava saldırısı” başlattığını aktardı.

“5 askerin yaralanmasına ve bazı maddi kayıplara neden oldu.”

Açıklamada, hava savunmasının “saldırganlığın füzelerini önlediği ve bazılarını düşürdüğü” de eklendi. Reuters, Batı istihbarat servislerinden iki kaynağın, baskının Palmyra’nın batısındaki “T4” hava üssünü ve Kusayr kenti yakınlarındaki Dabaa havaalanını hedef aldığını söylediğini aktarırken, İran ve Lübnan Hizbullah savaşçılarının her iki havaalanında da konuşlandırıldığını vurguladı. Cuma günü şafak vakti, İran’ın Şam yakınlarındaki mevzileri bombalaması sonucu İran “Devrim Muhafızları”na bağlı bir komutan hayatını kaybederken, rejim Perşembe günü şafak vakti benzer bir bombalamada iki üyesinin yaralandığını duyurdu. İsrail, Halep Havalimanı’nı hedef aldı ve geçen ay iki kez hizmet dışı bıraktı ve diğer baskınlar, Batı Suriye’deki araştırma merkezlerini hedef aldı.