09.21.2024

İşgalci İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda görülen duruşmayı tanımadığını açıkladı

Katil İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) Filistin’i işgalinin hukuki sonuçlarına ilişkin duruşmayı tanımadığını duyurdu. Tel Aviv, UAD’deki duruşmayı “Filistinlilerin herhangi bir müzakere olmadan diplomatik sonuçları dikte etme girişimi” olarak tanımladı.

İşgalci İsrail, UAD’da Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki uygulamalarının hukuki sonuçlarının ele alındığı duruşmanın “meşruiyetini tanımadığını” açıkladı.

İşgalci İsrail Başbakanlık Ofisinden, UAD’de İsrail’in, işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarının ele alındığı duruşmalar hakkında açıklama yapıldı.

Bir habere göre, duruşmanın “İsrail’in varoluşsal tehditlere karşı kendini savunma hakkına zarar vermek amacıyla tasarlandığını” öne süren açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Duruşma, Filistinlilerin herhangi bir müzakere olmadan diplomatik sonuçları dikte etme girişiminin bir parçası. Bu girişimle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu konuda İsrail hükümeti ve İsrail Meclisi birlik içinde.

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı açıklama yaptı

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistin yönetimini, “doğrudan müzakereler yoluyla dışarıdan dayatmalar olmadan çözülmesi gereken bir çatışmayı asılsız suçlamaları savurarak, temelden çarpıtılmış bir gerçeklikle tek taraflı ve uygunsuz bir yasal sürece dönüştürmekle” suçladı.

UAD’deki duruşmaları Filistin yönetiminin, uluslararası sistemi İsrail’e saldırmak için siyasi bir araca dönüştürme girişimi olarak tanımlayan Haiat, bunun “hem uluslararası hukuk sistemine olan küresel güvene hem de anlaşmazlığın çözümüne ulaşma şansına zarar verdiğini” ileri sürdü.

Haiat, Filistin yönetiminin yıllardır çatışmayı çözmek için doğrudan müzakereleri reddettiğini iddia ederek, UAD’nin, “anlaşmazlığın taraflar arasında doğrudan müzakereler yoluyla çözülmesi için mevcut yasal çerçevelere Filistin’i döndürecek kararı alması” çağrısında bulundu