03.29.2024

İşgalci İsrail yönetimi 10 yeni Yahudi yerleşimini onayladı

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada söz konusu planların Filistin’in Kudüs, Beytlahim, El-Halil, Ramallah, El-Bire, Cenin ve Selfit vilayetleri topraklarında yer alan Yahudi yerleşim merkezlerine yönelik olduğu dile getirildi.

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute–Jerusalem), İsrail’in 11 Temmuz Pazartesi günü Batı Şeria’nın değişik bölgelerindeki bazı Yahudi yerleşim merkezlerinin alanlarının genişletilmesi ve yeni yerleşim birimleri eklenmesi için yeni planları onayladığını duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada söz konusu planların Filistin’in Kudüs, Beytlahim, El-Halil, Ramallah, El-Bire, Cenin ve Selfit vilayetleri topraklarında yer alan Yahudi yerleşim merkezlerine yönelik olduğu dile getirildi. Verilen bilgilere göre bu bölgelerdeki yerleşim merkezlerine yönelik toplam 10 yeni proje onaylandı.

Bu projelerden en büyüğünün Beytlahim’de yer alan Bitar Aylit Yahudi yerleşim merkezine 1061 yeni yerleşim birimi eklenmesi için Nehhalin ve Husan kasabalarının topraklarından 303 dönümlük araziye el konması projesi olduğuna dikkat çekildi.

Ramallah topraklarındaki bir Yahudi yerleşim merkezine 210 yeni yerleşim birimi inşa edilmesini hedefleyen bir proje için de söz konusu yerleşim merkezinin civarındaki Beyt Nuba ve Beyt Lukya köylerinin topraklarından 258 dönümlük arazinin gasp edilmesi hedefleniyor