10.18.2024

İşgalci İsrail’den Guterres’e sert suçlama: Sinvar’ın ölümüne sessiz kaldı

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i Hamas’a karşı net bir tutum almamakla ve Yahya Sinwar’ın ölümünü memnuniyetle karşılamamakla suçladı. Katz, Guterres’i “istenmeyen adam” ilan etmeye ve İsrail’e girişini yasaklamaya devam edeceğiz” dedi.

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e yönelik baskısıyı sürdürüyor.

Katz, 7 Ekim’de gerçekleşen Hamas saldırılarına karşı Guterres’in tutumunu eleştirerek, BM Genel Sekreteri’ni İsrail ve Yahudi karşıtı bir gündem izlemekle suçladı. Özellikle Hamas lideri Yahya Sinwar’ın şehit edilmesinin ardından, Guterres’in bu duruma tepkisiz kalmasını ve memnuniyet göstermemesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Katz, ” “Guterres, 7 Ekim’de Hamas’ı terör örgütü olarak ilan etmediği gibi Sinwar’ın ölümümü de memnuniyetle karşılamadı. Kendisini istenmeyen adam ilan etmeye ve İsrail’e girişini yasaklamaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.