05.04.2024

İşgalci İsrail’in çekildiği Nasır Hastanesi’ndeki toplu mezarlar: BM ‘Çıplak ve ellerinin bağlı olması infaz işareti’ dedi

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri, Gazze’de İsrail baskınına uğrayan hastanelerdeki toplu mezarlardan “dehşete düştüklerini” açıklayıp soruşturma talep etti. Bazı naaşların çıplak ve elleri-ayaklarının bağlı olması üzerinden savaş suçu uyarısı yaptı.

Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den beri saldıran İsrail ordusunun baskın düzenleyip katliam yaptıktan sonra çekilmesinin ardından toplu mezar keşfedilen hastaneler zincirine Nasır da katılırken, Birleşmiş Milletler’den (BM) bir dizi tepki geldi.

BM: DEHŞETE DÜŞTÜK

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Gazze’deki Şifa ve Nasır hastanelerinin yıkıma uğratılması ve buralarda toplu mezarların keşfedilmesinden “dehşete düştüğünü” söyledi.

ULUSLARARASI BAĞIMSIZ SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Katliamlar ve toplu mezarlarla ilgili “bağımsız, etkili ve şeffaf” soruşturma talep eden Türk, “hakim olan dokunulmazlık ve cezasızlık ortamı göz önüne alındığında, bunun uluslararası soruşturmacıları da içermesi gerektiğini” vurguladı.