09.20.2024

İşgalci İsrail’in saldırılarının ardından Nasrallah açıklama yapıyor

Lübnan’da 17 Eylül Salı günü Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından Hizbullah Lideri Hasan Nasralla açıklama yapıyor. Gelen son dakika haberine göre ise; işgalci İsrail, Nasrallah’ın konuşmasından dakikalar önce Lübnan’a saldırı düzenledi. Hizbullah hedeflerini vurdu.

Lübnan’da 17 Eylül Salı günü Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu 2’si çocuk 37 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

18 Eylül’de gerçekleştirilen saldırının ikinci dalgasında telsizlerin patlatılması sonucu 20 kişinin hayatını kaybetti, 450’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

NASRALLAH’TAN İLK AÇIKLAMA
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah saldırıların ardından ilk kez açıklama yapıyor:

Allah’ın şu sözüyle başlamak istiyorum; ‘eğer siz yara aldıysanız onlar da yaralandılar’. Bunlar Allah’ın takdiridir. Allah sizlerden şehit ister ve Allah zalimleri sevmez. Allah diyor ki, ‘Siz acı çekiyorsanız, onlar da acı çekiyorlar.

  • “İsrail kırmızı çizgileri aştı. Düzenlediği saldırılar Lübnan halkına karşı bir savaş ilanıdır.”
  • İsrail iki dakika içinde 5.000’e yakın insanı öldürmek istedi.
  • Amerikan ve NATO desteği olduğundan düşmanın teknolojik düzeyde üstünlüğe sahip olduğunu biliyorduk.
  • Daha sağlam, daha kararlı, daha kararlı, daha kararlı ve tüm tehlikelerin üstesinden gelebilecek kapasitede olacağız.
  • “Kuzey bölgesinin komutanı olan soytarı Lübnan’ın ön köylerine karadan giriş yapılmasını öneriyor. Hoş geldiniz, bu tarihi bir fırsat ve biz de bunu umuyoruz”

PEŞ PEŞE SALDIRILAR
Lübnan’da 17 ve 18 Eylül’de Hizbullah unsurlarının kullandığı telsiz ve çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatıldığı saldırılar yaşandı.

Saldırılarda şu ana kadar 37 kişi hayatını kaybederken, 3 bin 250’den fazla kişi yaralandı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, yaralıların tedavi sürecini takip etmek için Sağlık Bakanlığını ziyaret etti.

Saldırının ikinci dalgasının sona erdiği ve hastanelere yeni yaralıların gelmediği konusunda güvence veren Mikati, “Lübnan’da olup bitenlerde Birleşmiş Milletler nerede?” diye sordu.