07.07.2024

İşgalcilerin Saldırılarında 8672 Öğrenci Öldürüldü, 353 Okul ve Üniversite Vuruldu

Siyonist vahşet eğitim kurumlarını yıkıp öğrencileri katlederken, bir yandan da buraları sığınak olarak kullanan halka yönelik saldırılar gerçekleştirmek suretiyle toplu katliamlar gerçekleştirdi.

Siyonist vahşet hastaneler gibi okulları ve eğitim kurumlarını da saldırılarının öncelikli hedefleri arasına yerleştirdi. Bu tutumuyla birinci olarak eğitim kurumlarını yıkıp öğrencileri katlederken, bir yandan da buraları sığınak olarak kullanan halka yönelik saldırılar gerçekleştirmek suretiyle toplu katliamlar gerçekleştirdi.  O yüzden eğitim kurumlarına yönelik saldırılarda öğrencilerin yanı sıra buraları sığınak olarak kullanan halktan da çok sayıda insan hayatını kaybetti.

Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, 7 Ekim’de Gazze Şeridi ve Batı Şeria’ya yönelik İsrail saldırısının başlamasından bu yana 8672 öğrencinin şehit olduğunu ve 14583 öğrencinin yaralandığını açıkladı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, saldırının başladığı günden bu yana Gazze Şeridi’nde 8572’den fazla öğrencinin şehit olduğunu ve 14089 öğrencinin yaralandığını, Batı Şeria’da ise 100 öğrencinin şehit olduğunu ve 494 öğrencinin yaralandığını, ayrıca 349 öğrencinin tutuklandığını belirtti.

Açıklamada, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da 497 öğretmen ve idari personelin şehit olduğu, 3402’sinin yaralandığı ve Batı Şeria’da 109’dan fazla kişinin tutuklandığı belirtildi.

Gazze Şeridi’nde 353 devlet okulu, üniversite binası ve bunların yanı sıra BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı’na (UNRWA) ait 65 bina bombalanarak tahrip edildi. Bu binalardan 139’u ağır hasar gördü, 93’ü tamamen yıkıldı. Ayrıca Batı Şeria’da 57 okul baskına uğrayarak tahrip edildi. Bu arada Gazze Şeridi’nde 133 devlet okulu barınma merkezi olarak kullanıldı.

Bakanlık, Gazze Şeridi’nde 620 bin öğrencinin saldırının başladığı günden bu yana okullarına gidemediğini ve çoğu öğrencinin psikolojik travma yaşadığını, zor sağlık koşulları ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.