09.08.2024

Pedro Sanchez’den NATO’ya ‘Gazze’ çağrısı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Washington’da düzenlenen NATO Atlantik Konseyi toplantısında, NATO’nun Ukrayna’daki birlik ve tutarlılığının aynısını Gazze için de göstermesi gerektiğini vurguladı. Sanchez, “Ukrayna’ya desteğimiz çifte standart içermemeli. Uluslararası hukuku savunduğumuz gibi, Gazze’de de aynı tutumu sergilemeliyiz.” dedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Washington’da düzenlenen NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu’nda yaptığı konuşmada, NATO’nun Gazze’de de Ukrayna’daki gibi aynı “birlik ve tutarlılığı” sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Sanchez, basına kapalı gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, İspanyol basınında yer alan haberlere göre, “Ukrayna’ya desteğimizi zayıflatacak çifte standart uygulamakla suçlanamayız. Tam tersine, Rusya’nın Ukrayna’daki işgaline karşı gösterilen birlik ve tutarlılığın aynısını Gazze için de talep ediyoruz.” dedi.

Sanchez, “Vatandaşlarımızın, tutarlı bir siyasi duruşa sahip olduğumuzu ve çifte standartların olmadığını anlamaları önemlidir. Uluslararası hukuku savunduğumuz için Ukrayna’yı desteklediğimizi söylüyorsak, aynısını Gazze’de de yapmalıyız. Ukrayna’da uluslararası hukuka saygı gösterilmesini talep ediyorsak, Gazze’de de buna saygı gösterilmesini talep etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.