09.19.2024

İsrail aylardır her yerde aradığı Sinvar’la masaya oturuyor!

Gece yarısı 01.38’de yapılan duyuru Orta Doğu’yu yeniden sarstı, radarda görünür görünmez üç ülkenin kesiştiği noktada savaş uçaklarına acil kalkış emri verildi. İsrail’in Haaretz gazetesi ise, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın Gazze’deki tünellerden hassas pazarlığa katılacağını yazdı.

İsrail’in Gazze’yi işgal ettiği savaşta beş buçuk ay doldu, Refah’a saldırı korkusu büyürken tüm Orta Doğu diken üstünde.

İSRAİL ORDUSU HASTANEYE BASKIN DÜZENLEDİ

7 Ekim’den bu yana 4’üncü kez Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki yaklaşık 30 bin kişinin sığındığı Şifa Hastanesi’ne baskın düzenledi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun baskın sırasında 20 kişiyi öldürdüğünü belirterek, 200 kişiyi de tutukladığını söyledi. Baskın sırasında 1 İsrail askerinin öldüğünü belirten Hagari, Şifa Hastanesi’nde para ve silah bulduklarını iddia etti. 

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 02.00’de düzenlenen baskında çok sayıda ölü ve yaralının olduğu ifade edilmiş, hastane avlusunda İsrail tanklarının bulunduğu, hastanenin özel cerrahi binasına füze fırlatıldığı ve ateş açıldığı belirtilmişti.

ABD DOĞRULADI

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in hafta başında düzenlediği bir saldırıda Hamas’ın üç numaralı askeri yetkilisi olan Marwan Issa’yı öldürdüğünü doğruladı. Sullivan, “Diğer üst düzey liderler muhtemelen Hamas’ın tünel ağının derinliklerinde saklanıyorlar ve adalet onlar için de gelecek. Bunu sağlamaya yardımcı oluyoruz” dedi.

İSRAİL VE HAMAS HEYETLERİ KATAR’DA

Siyonist İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 164 gündür devam ediyor. İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail ve Hamas heyetlerinin Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmeleri için Katar’ın başkenti Doha’ya geldiği belirtildi. İsrail heyetine İsrail istihbarat servisi MOSSAD Başkanı David Barnea’nın liderlik ettiği aktarılan haberlerde, Hamas heyeti ile görüşmelerin doğrudan değil dolaylı olarak yapılacağı ifade edildi. Haberlerde, görüşmelerin en az iki hafta sürmesinin ve zorlu bir atmosferde geçmesinin beklendiği aktarıldı. 

İSRAİL VE HAMAS HEYETLERİ AYNI OTELDE KALACAK 

Haberlerde, İsrail ve Hamas heyetlerinin aynı otelde kalacakları belirtilerek, heyetler arasında doğrudan bir temas olmayacağı, arabulucular ile taleplerin iletileceği aktarıldı.