04.30.2024

İsrail, Magazi Mülteci Kampı’nı vurdu: 7’si çocuk en az 13 kişi şehit oldu

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ndeki Magazi Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda en az 13 kişinin şehit olduğu aktarıldı. 

Gazze’deki Şüheda El Aksa Hastanesi’nden yetkililer, salı günü düzenlenen saldırıda öldürülen kişilerden 7’sinin çocuk olduğunu bildirdi. 

Yetkililer, ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN’e yaptıkları açıklamada, saldırıda 25 kişinin yaralandığını söyledi.

Kampta yaşayan görgü tanıklarından Nihat Ovdetallah, bombaların 30 ila 40 metre yakınına düştüğünü belirtti.

Ovdetallah, “Sesi duyunca hemen ne olduğunu görmek için yürüdüm. Yerde cesetler buldum. Herkes bağırıyordu, çocuklar çığlık atıyordu. Yerde ölü çocuklar vardı. Sadece langırt oynuyorlardı, sonra şehit oldular” dedi. 

Rabat ve Washington merkezli İngilizce yayın yapan Morocco World News sitesinin haberindeyse öldürülen çocuk sayısının 11 olduğu belirtildi.

CNN, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) saldırıyla ilgili yorum talebini reddettiğini aktardı.

Diğer yandan 6 yaşındaki Hind Receb ve 15 yaşındaki kuzeni Leyan Hamade’nin, onları kurtarmaya çalışan sağlık görevlileriyle birlikte nasıl öldürüldüğünün detayları da ortaya çıktı.

29 Ocak’ta Gazze şehrinde yaşanan olayda Receb ve yakınlarının yer aldığı araca ateş açılmıştı. 

Saldırı sırasında Hamade ve Receb, merkezi Batı Şeria’da yer alan Filistin Kızılay Derneği’ni (PCRS) arayarak yardım istemişti. Bunun üzerine sağlık ekipleri aynı gün yola çıkmıştı. Fakat PCRS yetkilileri, 4 Şubat’ta ekiplerden halen haber alınamadığını bildirmişti.

10 Şubat’ta yetkililer, Hind’in yanı sıra dayısı, onun eşi ve üç çocuğunun cesetlerine ulaşmıştı. Ayrıca Hamade’nin de öldürüldüğü belirtilmişti. Olay yerine gönderilen Filistin Kızılayı ambulansına ateş açıldığı, sağlık görevlileri Yusuf Zeyno ve Ahmed Medhun’un öldürüldüğü duyurulmuştu. 

PCRS, 14 Şubat’taki açıklamalarında İsrail’in ambulansın girişine izin vermesine rağmen saldırıyı kasten düzenlediğini savunmuştu.

IDF’den yapılan açıklamada, yürütülen ön soruşturma sonucunda olayın yaşandığı yerde İsrail askeri bulunmadığı iddia edilmişti.