04.19.2024

İsrail’den Gazze Şeridi’ne hava saldırısı: 1 ölü 1 yaralı

İsrail güçleri, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’a hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 1 Filistinli hayatını kaybetti, 1 Filistinli yaralandı. İsrail, Gazze Şeridi’ni ikinci gün abluka altında vuruyor. Dünkü saldırılarda 15 Filistinli hayatını kaybetti. IDF, İslami Cihad Hareketi komutanlarından Khalil Bahitini, Tarık Ezzaldin’i ve Cihad Ghanemi öldürdüğünü açıkladı.

İsrail art arda ikinci gün abluka altındaki Gazze Şeridi’ni vuruyor. İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’u hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 1 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 1 Filistinlinin de yaralandığı duyuruldu. İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada ise Han Yunus’taki roket fırlatma sahasının ve İslami Cihad Hareketi üyelerinin bulunduğu bir aracın hedef alındığı belirtildi. Bölgenin vurulduğu anların videosuna yer verilerek, “İsrailli sivillere ateş etmeye hazır gizli bir roketatar olduğu görünüyor. Bunun gibi planlı saldırıları engellemek için çalışıyoruz. Bunun için faaliyet göstermeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Bölge sakini ise İsrail’in bir grup Filistinli çiftçiyi hedef aldığını belirtti. İsrail’in dünkü saldırılarında 15 kişi hayatını kaybetti.