09.19.2024

İsrail’e destek veren ABD savaş gemisini Doğu Akdeniz’e gönderiyor

ABD Savunma Bakanı Austin, Ford savaş gemisine İsrail’e destek için Doğu Akdeniz’e gitme emri verildiğini açıkladı.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sürerken, İsrail’e tam destek açıklaması yapan ABD’nin Doğu Akdeniz’e Ford savaş gemisi göndereceği açıklandı.

Associated Press’in haberine göre, Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün yaptığı açıklamada, İsrail’e yardıma hazır olmak üzere Ford uçak gemisi vurucu grubuna Doğu Akdeniz’e yelken açma emri verdiğini söyledi. Haberde “USS Gerald R. Ford ve yaklaşık 5,000 denizci ve savaş uçağı güvertesine kruvazör ve destroyerler eşlik ederek, Hamas’a yeni silahların ulaşmasını engellemekten gözetleme yapmaya kadar her türlü müdahaleye hazır olduklarını gösterecekler.” ifadeleri yer aldı.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA
Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesine dair açıklama yaptı. Açıklamada Biden’in “İsrail Savunma Kuvvetleri için ek yardımın şu anda İsrail’e doğru yola çıktığını ve önümüzdeki günlerde daha fazlasının geleceğini” söylediği kaydedildi. Açıklamada “Başkan bir kez daha tüm kayıp, yaralı ve ölüler için derin üzüntülerini ifade etti ve Hamas teröristlerinin eşi benzeri görülmemiş ve dehşet verici saldırısı karşısında İsrail Hükümeti ve halkına tam destek sözü verdi. Görüşmede Hamas teröristleri tarafından rehin alınan aileler, yaşlılar ve küçük çocuklar da ele alındı.” ifadelerini kullandı.