04.29.2024

İsrailli askeri analist: Hamas rehine görüntüleriyle İsrail’i rezil etti

İsrailli askeri analist Amir Bohbot, Hamas Hareketi’nin pazar günü İsrailli esirleri Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslimine ilişkin yayımladığı görüntülerle “İsrail’i rezil ettiğini ve ordunun Gazze’nin kuzeyine hakim olduğu iddialarını sorgulattığını” belirtti.

Bohbot, İsrail’de İbranice yayın yapan haber sitesi Walla için yazdığı makalede; Hamas tarafından yayımlanan esir takasına ait görüntülerinin “Gazze’nin gerçek sahibi kim?” sorusunu akıllara getirdiğini söyledi.

Hamas’ın serbest bıraktığı esirlerin görüntülerini analiz eden Bohbot, şunları kaydetti:

Gayet güzel hazırlanan videoda, Hamaslı aktivistlerin kaçırılan rehineleri Kızılhaç’ın araçlarına taşırken ve onlara veda ederken çekilen görüntülerini izlemek mümkün. Ayrıca, sosyal medyada dolaşan ek bilgi içerikleri de İsrail ordusunun göründüğü gibi Gazze’yi fiili olarak kontrolü altına aldığına dair şüpheleri akla getiriyor.

Gazze’nin merkezinde çekilen görüntüler gösteriyor ki, (İsrail) ordu güçlerinin, Gazze Şeridi’nin kuzey kesimini kontrol altına aldığı iddiası ve tüm bölgede kuvvetlerimizin konuşlanmış olduğu gerçeğine rağmen, Hamas’ın silahlı onlarca unsuru rehineleri Kızılhaç’a teslim ederken herhangi bir engel tanımaksızın bölgede rahatça dolaşıyor.