05.20.2024

İsrailli futbolcu Jehezkel’in ifadesi ortaya çıktı!

Antalyaspor’un Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta attığı golden sonra yaptığı hareketle tepki toplayan bir Jehezkel’in ifadesi ortaya çıktı. İsrailli futbolcu Jehezkel, hareketinin nedenini anlattı.

Trabzonspor maçında attığı golün ardından İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını destekleyici bileğindeki yazıyı kameralara gösteren ve sonrasında gözaltına alınan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel (28), ifadesinde, “Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze’de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı” dediği öğrenildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da futbolcu Jehezkel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Sınır dışı edilecek!

Sabah gazetesinin haberine göre; Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Sagiv Jehezkel’in tercüman vasıtasıyla ifadesinin ardından futbol federasyonu ile yapılan değerlendirmenin ardından sınır dışı edileceği bildirildi.

TFF’den Açıklama!

TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Trendyol Süper Lig’de oynanan Bitexen Antalyaspor-Trabzonspor maçında futbolcu Sagiv Jehezkel’in hiçbir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor’un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz.

Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın.”