09.19.2024

İstanbul’da Şehid Haniye’nin ‘Son Vasiyeti’ karşılık buldu

Şehid İsmail Heniyye’nin son vasiyeti Ayasofya’da da karşılık buldu

Şehit Heniyye’nin son vasiyeti için düzenlenen yürüyüş için binlerce kişi Ayasofya Meydanı’nda toplandı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramadan önce Filistinlilere destek için yaptığı çağrı İstanbul’da karşılık buldu. İşgalci İsrail’e tepki göstermek ve Gazze’ye destek vermek için Ayasofya Meydanı’nda bir araya gelen kalabalık, tarihi yarımadanın farklı noktalarından alana ulaştı. Alana doğru yürüyüşte Eminönü, Gülhane Parkı, Küçükayasofya civarındaki cadde ve ara sokaklarda vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

Vatandaşların bir araya geldiği mitingde kalabalık, Ayasofya Meydanı’ndan çevredeki cadde ve sokaklara taştı. Vatandaşlar Türk ve Filistin bayrakları ile Kelime-i Tevhid flaması ve kefiye taşıdı, Filistin’in özgürlüğü için sloganlar atıldı.

Katılımcılar, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Katil ABD Filistin’den defol”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Kanımız canımız feda olsun Aksa’ya”, “Hamas’a selam, direnişe devam” sloganları ile işgalci İsrail’e tepki gösterdi. Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı dövizlerde ise “Gazze’de soykırım var”, “İsrail soykırımı durdur”, “Katliam bitsin, çocuklar ölmesin” ifadeleri yer aldı.