05.19.2024

İstanbul’daki Santa Maria Kilisesi’nde silahlı saldırı

İstanbul Büyükdere’deki Santa Maria Kilisesi’ndeki pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir” açıklamasında bulundu. İstanbul Valisi Davut Gül ise “Saldırı tek kişiye oldu, yaralanan yok” açıklamasında bulundu.

İstanbul Sarıyer Büyükdere’deki Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayinine maskeli 2 saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ayine katılanlar arasında bulunan C.T. hayatını kaybetti. Pazar günü düzenlenen ayin sırasında kilisede bulunanların üzerine ateş açıldığı bildirildi. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu açıklamada bulundu: “Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlanılmıştır.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek “Olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” açıklamasında bulundu.AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından “Ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır. ” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet yılmaz, “İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir.” dedi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül ise “Saldırı tek kişiye oldu, yaralanan yok” açıklamasında bulundu.