09.19.2024

İtalya: İsrail sivilleri vurdu ancak bu soykırım değil

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle can kayıpları her geçen gün artmaya devam ederken Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail’e karşı “etnik temizlik ve soykırım suçlamasıyla” Uluslararası Adalet Divanında açtığı davanın ilk duruşması bugün görüldü. İtalya Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani yaptığı son açıklamada, İsrail’in Gazze’de sivilleri vurduğunu ancak bunun soykırım olmadığını öne sürdü.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar devam ederken, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail’e karşı “etnik temizlik ve soykırım suçlamasıyla” Uluslararası Adalet Divanında (UAD) açtığı davanın ilk duruşması bugün görüldü.

‘SOYKIRIM BAŞKA BİR ŞEY’
İtalya Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani, İtalyan Rai Radyosunda katıldığı bir programda, İsrail’e karşı açılan davanın hatırlatılması üzerine “Soykırım başka bir şey. Burada sivil halkın vurulduğu bir saldırı var. Sivil halka yönelik saldırıları kabul etmediğimizi her şekilde söyledik.” dedi.

7 Ekim’i unutmamaları gerektiğini ifade eden Tajani, “İsrail’i, tepki verirken sınırları aşmamaya davet etmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.