05.07.2024

İtalya’da toprak kayması: 3 kişi öldü, 13 kişi yaralandı, 11 kişi daha kayıp!

İtalya’nın Ischia adası, şiddetli fırtına ve yağış toprak kaymasını tetikleyerek evleri ve arabaları sürüklemesinin ardından çamura bulandı

Şiddetli yağmurlar birkaç gündür Campania’yı, Ischia’yı çevreleyen bölgeyi ve Napoli yakınlarındaki bölgeyi etkisi altına aldı.

Kurtarma ekipleri, kaybolanları aramaya devam ediyor.

İtalyan itfaiye sözcüsü Luca Cari, RAI devlet televizyonuna “Çamur ve su her yeri doldurma eğiliminde. Ekiplerimiz çok zor da olsa umutla aramaya devam ediyorlar” açıklamasında bulundu.

”En büyük temennimiz, kayıp olduğu tespit edilen kişilerin akraba ve arkadaşlarının yanına sığınarak konumlarını bildirmemeleridir” dedi.

Yetkili, heyelan riskinin şehrin en yüksek kesimlerinde, şiddetli yağışların dağ yamacının bir bölümünü gevşettiği ve arama ekiplerinin yürüyerek girmelerini gerektirdiği yakınlarda devam ettiğini söyledi.

Küçük buldozerler, kurtarma araçlarının geçmesine izin vermek için geceleri yolları açmaya odaklanırken, denize itilen arabaları kontrol etmek için dalış ekipleri getirildi.

Komşu kasaba Lacco Ameno’nun belediye başkanı Giacomo Pascale RAI’ye, “Kayıplar arasında küçükler de olduğu için kalbimiz kırık bir şekilde aramaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Papa Francis, Aziz Petrus Meydanı’ndaki geleneksel Pazar kutsaması sırasında Ischia halkına olan yakınlığını dile getirdi. Kurbanlar, acı çekenler ve kurtarmaya katılanlar için dua ediyorum” dedi.