09.16.2024

İzzeddin El Kassam Tugayları’ndan Askeri Bildiri

HAMAS lideri İsmail Heniyye’nin şehid olması üzerine hareketin silâhlı kanadı İzzeddin El Kassam birlikleri ve HAMAS’tan açıklamalar geldi.

EL Kassam’ın açıklaması şöyle:

Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma! Bilakis (onlar) diridirler, Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. (Âl-i İmrân 169)

Askerî Bildiri:

..::: Şehid İzzeddin el-Kassam Tugayları :::..

En yüce gurur ve onurla, İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistinli mücahit halkımıza, Arap ve İslam ümmetimize ve direnişine, dünyanın özgür insanlarına, İslam Direnişi Hareketi Hamas’ın lideri, şehid komutan mücahid İsmail Abdüsselam Heniye’yi takdim eder. Şehid liderimiz, İran’ın başkenti Tahran’daki ikametgahını hedef alan korkak bir Siyonist suikast sonucunda şehid olmuştur. Bu Nazi suçuna karşı aşağıdaki hususları vurguluyoruz:

Birincisi: Mücahid liderimiz “Ebu’l-Abd”, hayatını cömertçe adadığı mücadele, cihad ve fedakârlık dolu bir yolculuktan sonra şehid olmuştur. Hareketin gelişiminin ve cihad yolculuğunun farklı aşamalarında önemli katkılarda bulunmuş, Filistin davamıza çok şey kazandırmıştır. Direnişi güçlendirme, ümmetin evlatlarının çabalarını birleştirme ve enerjilerini Kudüs’e yönlendirme konusunda önemli bir rol oynamıştır. Son olarak, halkımızın ve ümmetimizin özgürlerinin Aksa’yı ve kutsal mekânları savunduğu en şerefli savaş olan “Aksa Tufanı Savaşı”ında şehadetle taçlanmıştır.

İkincisi: Lider Heniye’ye yönelik suikast, İran’ın başkentinde gerçekleşen ciddi ve tehlikeli bir olaydır. Bu olay, savaşı yeni boyutlara taşıyor ve bölge genelinde büyük etkileri olacaktır. Düşman, saldırı alanını genişleterek ve farklı bölgelerde direniş liderlerini suikast yaparak bölge devletlerinin egemenliğini ihlal etmekle yanlış bir hesap yapmıştır. Delilikle gözü kör olmuş Netanyahu, işgal varlığını uçuruma sürüklemekte ve Filistin topraklarından bir kez ve tamamen çekilmeye ve yıkılmasına sebep olmaktadır.

Üçüncüsü: Bu Siyonist zorbalığın artık durması gerekmektedir. Hain düşmanın eli, burada ve orada tehditler savurmak yerine kesilmeli ve düşmanın saldırganlığı dizginlenmelidir. Düşmanın çeşitli alanlarda işlediği suçlar, bölgedeki tüm devletler ve halklar için tehlike çanları çalmaktadır. Filistin’deki direnişi desteklemek ve ona yardım etmek herkes için bir motivasyon kaynağı olmalıdır; zira direniş, tüm ümmet için en ön safta savunma hattını oluşturur. Bu nedenle düşman, direnişi kırmak ve tüm ümmetin devletlerine ve halklarına yönelik daha büyük bir saldırıya odaklanmak için çabalamaktadır.

Dördüncüsü: Bugün kanları Gazze’nin çocukları, kadınları, gençleri ve yaşlılarının kanlarıyla karışan liderimiz İsmail Heniye’nin kanı, direnişin ve liderlerinin, halklarının evlatlarıyla omuz omuza savaştığını ve bu Allah katında değerli temiz kanların asla boşa gitmeyeceğini teyit etmektedir. Aksine, bu kanlar kurtuluş yolunda bir rehber olacak ve düşman, Gazze’de, Batı Şeria’da, sahte varlığının içinde ve mücahidlerimizin ve ümmetimizin ulaşabileceği her yerde kanlarıyla işlediği suçların bedelini ödeyecektir.

“Allah, emrinde galiptir fakat insanların çoğu bunu bilmez.” (Yusuf 21)

Cihadımız zafer veya şehadetle sonuçlanacaktır!

İzzeddin el-Kassam Tugayları

25 Muharrem 1446 – Çarşamba

31 Temmuz 2024