07.27.2024

Karamollaoğlu: Her gün İsrail’e mal taşıyan gemilerin sahipleri kimlerdir?

Karamollaoğlu: “İnsan haklarını sözde değil fiiliyatta savunma cesareti gösterin”

Karamollaoğlu, Saadet Partisi TBMM Grup Toplantısı’nda Gazze olaylarına değinerek İnsan Hakları Mahkemesi’nin ve Birleşmiş Milletler’in artık yok hükmünde olduğunu ifade etti.

Karamollaoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, dünyanın ve İslam aleminin zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Gazze’de bir avuç Müslümanın, 57 İslam ülkesinin yapamadığını yaptığını bildiren Karamollaoğlu, “Uluslararası kurum ve kuruluşların başaramadığını Filistinli mücahitler, cesur bir şekilde ortaya koydu ve başardı” diye konuştu

Temel Karamollaoğlu, bugüne kadar kürsülerden yükselen sözlerin, kürsülerden inince yapılan icraatlarla desteklenmemesi nedeniyle hiçbir işe yaramadığını vurguladı. Karamollaoğlu, “Birleşmiş Milletler’in sağlayamadığı ateşkesi Filistinli direnişçiler kararlı mücadeleleriyle sağlamış oldular. Hamaslı mücahitler, Avrupa Birliğine hukuk ve insan hakları dersi vermiş oldular” değerlendirmesinde bulundu.

“Büyük İsrail Projesi nedir?” diye soran Karamollaoğlu, bunu anlamak isteyenlerin, Elon Musk’ın başlangıçta kurduğu cümlelerin ardından İsrail’e gitmek zorunda kalışı ve yaptığı açıklamaları iyi okuması gerektiğini belirtti. Karamollaoğlu, “Büyük Ortadoğu Projesi’ne ortak olmak ne demektir bilmek isteyenler, ülkemizin limanlarından hala ve her gün İsrail’e gidip gelip mal taşıyan gemilerin sahipleri kimlerdir, kimlerle bağlantıları var, buna bakmak mecburiyetindedir” ifadesini kullandı. Gazze’de yaşananların bir takım gerçekleri görmeye vesile olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, Birleşmiş Milletleri ve İnsan Hakları Mahkemesini örnek göstererek, bu kurumların, konu İsrail ve Batılı ülkeler olduğunda geçerli olmadığına işaret etti. Temel Karamollaoğlu, “İnsan Hakları Mahkemesi ve Birleşmiş Milletler, maalesef artık yok hükmündeler” değerlendirmesinde bulundu. İslam ülkelerinin, Gazze konusundaki tavrını eleştiren Karamollaoğlu, bu ülkelere seslenerek, “Birazcık kendinize gelin. Birazcık gerçek bir tavır ortaya koyun. Hakkı, hakkaniyeti, insan haklarını sözde değil fiiliyatta savunma cesareti gösterin” sözlerini sarf etti.