09.20.2024

Kassam Tugayları’ndan Açıklama

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın askeri kanadı Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından yayınlanan askeri açıklama:

Bismillahirrahmanirahim “Allah yolunda öldürülenleri ölü sanmayın, aksine onlar diridirler ve Rableri tarafından rızıklandırılırlar.”

Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, en yüksek gurur ve haysiyet işaretleriyle Filistinli Mücahit halkımızın evlatlarına, Arap ve İslam milletimizin kitlelerine ve onun yiğit direnişine ve özgür halklara yürüyor. Dünya, Siyonist suikastın ardından şehit olan İslami Direniş Hareketi Hamas’ın lideri İsmail Abdel Salam Haniyeh, İran’ın başkenti Tahran’daki evini hedef aldı.

Nazi suçu: İlk olarak, Mücahid lideri “Ebu el-Abd”, hareketin gelişiminin çeşitli aşamalarına ve cihatçı yoluna eşlik ettiği, bağışlama, cihat ve fedakarlıklarla dolu bir kariyerin ardından yükseldi. Çeşitli istasyonlarda açık katkılar ve izler bıraktı. Yolculuğu sırasında Filistin davamıza çok şey katmış, milletin çabalarının güçlenmesinde, Filistin davasının birleştirilmesinde ve pusulanın Kudüs’e yönlendirilmesinde önemli bir rol oynamıştır. Halkımızın ve milletimizin özgür insanlarının Mescid-i Aksa’nın ve kutsal mekanların savunması için yürüttüğü savaşların en şereflisi olan Mescid-i Aksa Tufanı’nı şehadetle sonuçlandırmak istiyoruz.

İkinci olarak, Komutan Haniye’nin İran başkentinin göbeğinde gerçekleştirilen cani suikast, savaşı yeni boyutlara taşıyan ve tüm bölgede büyük yankıları olacak önemli ve tehlikeli bir olaydır. Düşman, saldırı ve suikast çemberini genişletme konusunda yanlış hesap yapmıştır. Direniş liderlerini çeşitli alanlarda saldırarak bölge ülkelerinin egemenlik haklarını ihlal etmektedir. Megalomani ile gözleri kör olan suçlu Netanyahu, işgalci varlığı uçuruma sürüklemekte ve Filistin topraklarından tamamen yok olmasını ve çöküşünü hızlandırmaktadır.

Üçüncüsü: Artık bu Siyonist sefahate son verilmesinin, bu azgın düşmanın dizginlenmesinin ve orada burada keman çalan elin, saldırganlığından caydırılmasının, düşmanın çeşitli alanlarda devam eden suçlarının kesilmesinin zamanı gelmiştir. Filistin’deki direnişi desteklemek tüm bölge ülkeleri ve halkları için bir alarm zili ve bir teşvik olmalı çünkü Filistin tüm ulusun ileri savunma hattıdır ve bu nedenle düşman onu kırmak için yoğun çaba göstermektedir. Ve kendisini milletin ülkelerine ve halklarına karşı en büyük saldırganlığa adamaya tabi tutun.

Dördüncüsü: Bugün Gazzeli çocukların, kadınların, gençlerin ve yaşlıların kanıyla, halkımızın ve milletimizin evlatlarının ve mücahitlerinin kanıyla karışan liderimiz İsmail Haniye’nin kanı, direnişin ve onun mücadelesinin doğruluğunu teyit etmektedir. Liderlerin halklarıyla omuz omuza savaşın kalbinde yer aldığını ve Allah’ın sevdiği bu saf kanın kesinlikle ortadan kaybolmayacağını, aksine kurtuluş yolunda bir ışık olacağını ve düşmanın bedelini ödeyeceğini söyledi. Gazze’de, Batı Şeria’da, canavar varlığı içinde, halkımızın ve milletimizin mücahitlerinin elinin uzandığı her yerde, Allah’ın izniyle bu saldırganlığın bedelini kanıyla ödemektedir. “Allah sık sık emir veriyor ama insanların çoğu bilmiyor” Bu bir zafer veya şehitlik cihadıdır. 

İzzeddin El Kassam Tugayları