09.19.2024

Katil İsrail’i koruyan USS Wasp amfibi hücum gemisi ile tatbikat yapıldığını MSB neden duyurmadı?

AK Parti Hükümeti bu tatbikatı neden gizledi?

MSB yapılan tatbikat hakkında bilgi vermedi…ABD açık etti: TCG Anadolu, işgalci soykırımcı İsrail’i koruyan tatbikata katıldı. İşgalci İsrail’e kalkan olması için Doğu Akdeniz’e gönderilen USS Wasp isimli amfibi hücum gemisi, TCG Anadolu ile ortak deniz eğitimleri yaptı. MSB, faaliyete ilişkin hiçbir açıklama ya da fotoğraf yayınlamadı.

ABD Denizcilik Enstitüsü (USNI)’nün yayınladığı faaliyet notlarına göre, ABD Donanması’na bağlı USS Wasp (LHD-1) çok maksatlı amfibi hücum gemisi ile Türk Donanması’na bağlı TCG Anadolu (L-400) çok maksatlı amfibi hücum gemisi, 13-17 Ağustos tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de ortak deniz eğitimleri yaptı. Eğitimlere USS Wasp ve TCG Anadolu’nun yanı sıra, USS Oak Hill (LSD-51) ve TCG Gökova (F496) gemileri de katıldı. Tatbikat sırasında USS Wasp’ta bulunan V-22Osprey’lerin TCG Anadolu’ya iniş-kalkış yaptığı da iddia edildi.

USS Wasp gemisinin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, bu tatbikatın “kalıcı işbirliği ve deniz güvenliğine karşılıklı bağlılığın bir göstergesi” olduğu vurgulandı. Mesajda, “İyi gemiler ve ahşap gemiler vardır, denizde seyreden gemiler, ama en iyi gemiler dostluklardır, onlar her zaman var olsunlar.” sözü paylaşıldı.

Tatbikat sırasında USS Wasp’ın komutanı Yüzbaşı Christopher Purcell ile TCG Anadolu’nun komutanı Deniz Kurmay Albay Nadir Kılınç arasında karşılıklı hediye takdiminin de yapıldığı iddia edildi.

MSB PAYLAŞIM YAPMADI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise çok sayıda uluslararası askeri faaliyeti sosyal medya hesaplarından duyurmasına rağmen, USS Wasp ile TCG Anadolu’nun ortak deniz eğitimlerine ilişkin hiçbir açıklama ya da fotoğraf paylaşımında bulunmadı. MSB’deki haftalık bilgilendirme toplantılarında da tatbikat hakkında herhangi birbilgilendirme yapılmadı.

WASP’IN GÖREVİ KATIL İŞGALCİ İSRAİL’İ KORUMAK

HAMAS Lideri İsmail Heniyye’nin İran’da şehit edilmesinin ardından Tahran, Tel Aviv’e mutlaka yanıt vereceğini duyurmuş, ABD yönetimi de işgalci İsrail’e kalkan olmak için çok sayıda savaş gemisini bölgeye sevk etmişti. USS Wasp amfibi hücum gemisi de bu gerginliği ortasında Doğu Akdeniz’e gönderildi. USS Wasp’ın yanında iki uçak gemisi ve bir nükleer denizaltı olmak üzere toplam 16 ABD savaş gemisinin bölgede olduğu bildiriliyor. Bu gemiler yüzlerce savaş uçağı ve binlerce füze taşıyor.

Ön tarafta amfibi hücum gemisi USS Wasp (LHD-1) ve Wasp Amfibi Hazırlık Grubu (WSP ARG)-24. Deniz Seferi Birimi (MEU) Özel Harekat Yeteneği’nin (SOC) nakliye rıhtım çıkarma gemisi USS Oak Hill (LSD-51), ortada, Türk Donanması amfibi hücum gemisi TCG Anadolu (L400) ve Türk fırkateyni TCG Gökova (F496) ile birlikte 14 Ağustos 2024’te Akdeniz’de görev yapıyor. Amfibi hücum gemisi USS Wasp (LHD-1), Kıbrıs’ın Limasol limanına yaptığı ziyaretin ardından Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteriyor. Wasp Amfibi Hazırlık Grubu, 24. Deniz Seferi Birimi ile birlikte 1 Haziran’da Doğu Sahili’nden yola çıktı. ARG, Wasp , USS New York (LPD-21) ve USS Oak Hill’den (LSD-51) oluşuyor .24’üncü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Lojistik Muharebe Unsuru olarak 1/8’inci Tabur Çıkarma Timi, 365’inci Deniz Piyade Orta Tiltrotor Filosu (Takviyeli) ve 24’üncü Muharebe Lojistik Taburu’ndan oluşmaktadır.

Gazze’deki soykırımın finansörü ABD’nin işgalci İsrail’i koruma amacıyla bölgemize gönderdiği USS Wasp isimli amfibi hücum gemisi TCG Anadolu ve TCG Gökova isimli Türk gemileriyle ortak tatbikat yaptığı ABD kaynaklarında yer aldı.

https://t.co/q6jj7Eedp6