09.16.2024

Katil Netanyahu “anlaşmanın önündeki en büyük engel”

Badran: Yeni koşullar sunmadık. Anlaşmanın önündeki en büyük engel Netanyahu

İslami direniş hareketi Hamas’ın siyasi büro üyesi, katil Netanyahu’nun herhangi bir anlaşmaya varılmasının önünde engel olduğunu ve Siyonist rehinelerin öldürülmesinden kendisinin sorumlu olduğunu vurguladı.

Hossam Badran, soykırımın finansörü Biden’ın önerdiği planı kabul ettikten sonra herhangi bir yeni koşul sunmadıklarını belirtti. Badran, anlaşmaya varılmasının önündeki en büyük engelin katil Netanyahu olduğunu herkesin bildiğini belirtti. Katil Netanyahu’nun ateşkes ve Philadelphia ekseni, Netsarim ve Gazze’ye insani yardımın ulaşmasıyla ilgili temel konularda herhangi bir anlaşma veya karara varmadığını sözlerine ekledi. Hamas lideri, savaşı sona erdirmek için bir anlaşmaya varmaya ve üzerinde anlaştığımız şeye sadık kalmaya kararlı olduklarını belirtti. Hossam Badran, bir Türk asıllı Amerikan vatandaşı aktivistin Siyonist rejim tarafından öldürülmesinin tamamen kasıtlı olduğunu ve bunun, rejimin Filistin ulusuyla dayanışma ilan eden herkesle etkileşim kurma yolu olduğuna dikkat çekti.

Badran, konuşmasının bir başka bölümünde Majdo hapishanesinde Filistinli mahkumlara uygulanan işkence ve tacizin, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik sistematik saldırganlığının bir kanıtı olduğunu söyledi.

İşgalci rejime karşı direniş ve istikrar alanında doğal hakkımızı kullanarak bu rejimin hem Gazze’de hem de Batı Şeria’da Filistin meselesini yok etme planlarına karşı çıkıyoruz ifadelerini kullandı. Hossam Badran, Siyonist rejimin Batı Şeria halkına karşı işlediği suçların artmasının, Filistin halkının direnişini sürdürmesine asla engel olmayacağını belirtti. Badran, Filistin Yönetimi’nden beklentinin şu ana kadar yaptıklarının çok üzerinde olduğunu söyledi. Pekin’deki tüm Filistinli gruplarla mutabakata vardıklarını ve ulusal birlik hükümetinin kurulması konusunda net bir deklarasyon yayınladıklarını ve her türlü direnişin Filistin halkının meşru hakkı olduğu konusunda mutabakata vardıklarını sözlerine ekledi.