10.18.2024

Katil Netanyahu, destekçisi Biden’la görüşmek üzere ABD’ye gidiyor

Kovid-19 nedeniyle Delaware’deki evinde dinlenen ABD Başkanı Joe Biden’ın, 25 Temmuz Perşembe günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da görüşmesi bekleniyor. İkili arasındaki görüşmede, Gazze’deki son durumun kapsamlı şekilde ele alınması ve ateşkes görüşmelerine ilişkin senaryoların değerlendirilmesi bekleniyor. Medyada, Biden’ın sağlık durumu nedeniyle görüşmenin iptal edilebileceği iddiaları yer almıştı.

Kovid-19 teşhisi konulduğundan beri Delaware eyaletinde dinlenen ABD Başkanı Joe Biden’ın, Kongre’de konuşma yapmak üzere Washington’a gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 25 Temmuz Perşembe günü Beyaz Saray’da görüşmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren ve adının açıklanmasını istemeyen bir ABD’li yetkili, Biden ve Netanyahu’nun planlanan buluşmasının ayrıntılarını paylaştı.

Yetkiliye göre, Biden ve Netanyahu’nun Perşembe günü bir araya gelerek Gazze’deki son durumu ve ateşkes görüşmelerine dair senaryoları detaylı şekilde ele alacakları belirtiliyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Biden 17 Temmuz’da Kovid-19 teşhisi konulduktan sonra Delaware’deki evinde izole bir şekilde dinlenmekteydi ve bugün itibarıyla Beyaz Saray’a dönerek rutin çalışmalarına devam edecek.

Bu süreçte, İsrail ve ABD medyasında Biden’ın sağlık durumu nedeniyle Netanyahu ile görüşmesinin iptal edilebileceğine dair haberler yer almıştı.