05.20.2024

Kılıçdaroğlu: Gereken dersi SADAT’la mı vereceksin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’ya yönelik sözleri nedeniyle CHP’li Sezgin Tanrıkulu için “Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var” demişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a tepki geldi. Kılıçdaroğlu, “Devlet olarak’ derken, kastın nedir? Tehdit mi ediyorsun? Bu işleri hala SADAT’la mı görüyorsun?” dedi.

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “TSK’nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizle milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül’de faşist darbeyi yapan, bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan” sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi, bunlara gereken dersi devlet ve yargı olarak bizim verme mükellefiyetimiz var” demişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan’ın Tanrıkulu hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

“Erdoğan, Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu için “Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var.” demişsin. “Devlet olarak” derken, kastın nedir?

Tehdit mi ediyorsun? Bu işleri hala SADAT’la mı görüyorsun? Siyasi ve ahlaki meşruiyetinin olmadığının farkındasın, buna göre davranıyorsun. Ancak bulunduğun makam adaleti emreder. Unutma, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir.

SADAT’la yol yürüyen Saray devleti ise “Adalet mülkün temelidir.” sözünden mal-mülk anlayanların, AYM kararlarını dahi tanımayıp, yargıya talimat verenlerin oluşturduğu bir kötülük organizasyonudur. Hangisini temsil edeceğine karar ver.”