10.17.2024

Kilis Valiliği’nden ‘Kilis’e roket düştü’ iddiası hakkında açıklama

Kilis Valiliği’nden ‘Kilis’e roket mermisi düştü’ iddiası hakkında ilk açıklama

Suriye tarafında çatışmadan seken bir roket, Kilis sınırında mayınlı bölgeye düştü. Patlamaların ardından mayınlı bölgede yangın çıktı. Kilis Valiliği’nden yapılan açıklamada roketin Kilis dışındaki mayınlı araziye düştüğü belirtildi. Suriye’den atıldığı belirlenen roketin Kilis sınırındaki mayınlı araziye düşmesi ile yangın çıktı. Suriye’nin Azez kentinden geldiği belirlenen roket mermisi Kilis sınırındaki mayınlı araziye düşerek yangın çıkardı. Saldırı sonrası güvenlik kaynakları ”Suriye’deki çatışmadan seken roket mayınlı araziye düştü” açıklamasında bulundu.

‘Karşılık verildiği doğru değildir’

Açıklamada kaynaklar “Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir” açıklamasında bulundu. Kilis Valiliği’nden ilk açıklamaKilis’e roket düştüğü görüntülerle ilgili Kilis Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik şu ifadeleri kullandı:

Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangınına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis’e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.