09.08.2024

Konya Doğanhisar’da bir çiftçi, kamyon dolusu buğdayını AK Parti ilçe başkanlığı önüne döktü

Alın teri dökerek bin bir emekle yetiştirdiği mahsulünü yok pahasına tüccara kaptırmak istemeyen Doğanhisarlı bir çiftçi bir römork dolusu buğdayı AK Parti ilçe başkanlığı önüne döktü. Doğanhisar ilçesi Yazlıca Mahallesi’nde çiftçilik yapan Harun Su, günlerdir tüm çabalarına rağmen TMO’ya ürününü veremedi. Çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek isteyen Su, farklı bir eyleme imza atarak kamyon dolu buğdayını AK Parti Doğanhisar ilçe başkanlığı önüne döktü.

BİLGİSAYAR BAŞINDA RANDEVU NÖBETİ

Ofisler randevulu sistem ile çalıştığı için çiftçiler ürün tesliminde büyük zorluk yaşıyor. Çünkü randevular ya dolu ya da açılmamış durumda. TMO’nun bir an önce yere yığınlama sistemini hayata geçirmesini isteyen üreticiler, “Bu yıl TMO kanalıyla çiftçimiz mağdur edilmekte. Ürünlerimizi açıklanan fiyatların yüzde 30-35 altına tüccara satmak değil, devletimize teslim etmek istiyoruz. Üretici zaten ağır girdi fiyatları altında ezilmiş durumda. Bir de alın terimiz olan ürünümüzü değerinin çok altında tüccara kaptırmak istemiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Randevu alabilmek için telefon ve bilgisayar başında nöbet tuttuklarını belirten hububat üreticileri, “ÇKS kayıtları var. Ekilen de üretilen de belli. Hasat sezonunu ortasına gelindi ama henüz üreticiyi rahatlatacak adımlar atılmıyor” tepkisinde bulunuyor.