09.19.2024

Konya’da Hukuksuzca Tutuklanan Furkan Hareketi Mensupları Hakkında İddianame Hazırlandı!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca’nın ve 19 arkadaşının hukuksuz tutukluluğuna protesto için 12 Haziran günü Konya’da yürüyüş gerçekleştiren Furkan Hareketi mensubu 7 kişi, polisin kanunsuz müdahalesi sonrası gözaltına alınmıştı.

Gözaltına 4 kadına yapılan çıplak arama işkencesiyle Türkiye gündemini sarsan olay sonrası 7 Hareket Mensubu hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Aylardır haksız şekilde tutukluluğu devam eden hareket mesnupları hakkında savcının iddianame hazırladığı öğrenildi. Durumu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıklayan Avukat Bilal İpek, savcının çarpıcı derece saptırdığı iddianameye tepki gösterdi! İpek, paylaşımında:

“7 Furkan Gönüllüsünün “Sadece Yürüyüş yaptıkları için” tutuklu bulunduğu Konya Soruşturmasında nihayet İddianame hazırlandı. Yine şaşırtmadılar, iddianame saçma ve yanlış bilgilerle dolu. Biraz iddianameye bakalım; İddianame daha önce de ifade ettiğimiz gibi yatarı olmayan suçlar üzerinden düzenlenmiş. Dışarıdan hiç bilmeyen birisi bu suçlara baksa ‘ne kadar suç işlemiş bunlar yaa’ diyebilir. Ancak mesele öyle değil!

İsnat edilen suçlar aşağıdaki gibi;

4. İhtara rağmen dağılmamak mümkün değil zira zaten grup tam dağılırken polisler gelip etrafını sararak dağılmalarını engelliyor. Daha sonra da gözaltı yapıyor!

5. Gözaltı yapılmasını engelleme iddiası da tamamen gerçek dışı. Çünkü buna dair tek bir görüntü dahi mevcut değil

Sonuç olarak bu dosya eninde sonunda BERAAT edecek bir dosya. Benzer olaylarla alakalı Furkan gönüllüleri hakkında 70 tane beraat kararı bulunmaktadır. Buna rağmen tutuklu yargılama devam etmektedir.

Bizim beklentimiz iddianamenin de hazırlanması ile beraber müvekkillerin en kısa sürede tahliye olmasıdır. Bu aileler için de tutukluların sevenleri için de en hayırlısı olacaktır.” İfadelerini kaydetti.